Skip to content Skip to footer

ВИСТИНСКИ МАКЕДОНСКИ ПАТ

 
Структура и Фази на Програмата Вистинскиот Македонски Пат

1. Визија

Основни Темелни Принципи

Основни Програмски Цели

2. Стратегија

Разработени конкретни Програмски Целини:
Економски НасокиПолитички СистемДржавна Администрација, Меѓународни Односи, Одбрана, Социјална ПоткрепаЗаштита на Семејството, Здравство, Образование, Енергетика, Инфраструктура итн

3. Реализација

 Детален Оперативен План, месец пред Изборите
и примена по Победата на Изборите 

 
Стратегија и План за Реализација на Визијата за Возобновување на Македонската Државност
Програма Вистинскиот Македонски Пат

 

Единствената Македонска програма за возобновување на државноста која е базирана не на поразениот неолиберализам туку на стремежот и потребите на слободољубивите народи во надоаѓачката и победничка национална, политичка, социјална, геостратешка, економска, глобална идеологија и реалност

Одговор на глобалните, политички економски, идеолошки предизвици.

Единствена програма во новите надоаѓачки рамки на суверенизмот по цел свет.

Во Македонија целиот политички спектар и понуда е во рамките на поразената неолиберална идеја, козметика не е лек за темелните проблеми.

Македонија сега има политичка платформа и сила за спроведување на победничката суверенистичка идеологија во мултиполарниот свет.

Нацрт програмата „Вистински Македонски Пат“ е во духот на директната демократија. да се слушне гласот на Македонецот и Родина ја објавува за Јавна Консултација.

Вашите предлози за Програмата Вистински Македонски Пат може да ги оставите во коментари подолу, на емаил адреса contact@rodina.org.mk или активно да се вклучите во Родина.