РОДИНА МАКЕДОНИЈА ГО ПОДДРЖУВА ГРАЃАНСКИОТ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ФАШИСТИЧКИТЕ МЕРКИ НА ФИЛИПЧЕ

You are currently viewing РОДИНА МАКЕДОНИЈА ГО ПОДДРЖУВА ГРАЃАНСКИОТ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ФАШИСТИЧКИТЕ МЕРКИ НА ФИЛИПЧЕ

РОДИНА МАКЕДОНИЈА ГО ПОДДРЖУВА ГРАЃАНСКИОТ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ФАШИСТИЧКИТЕ МЕРКИ НА ФИЛИПЧЕ

Како и многу пати во изминативе година и половина, Родина Македонија согласно со својот став околу пландемиските мерки кои сега ја достигнуваат својата кулминација, ги поддржува сите граѓански протести на кои се изразува револтот на граѓаните кон фашистичките мерки на министерот Венко Филипче и намесничката антидржавна власт, со кои државата влегува во најтемното сценарио од своето осамостојување.

-Како нераскинлив дел од народот, Родина Македонија, ги повикува своите членови, симпатизери, како и сите слободољубиви граѓани, независно на вера, националност и политичка определба, во недела на 15 август, во што помасовен број, да излеземе на протестите ширум државата организирани од самите граѓани.
-Повикуваме на мирни, достоинствени протести, преку кои ќе му кажеме, НЕ! на фашистичкиот режим во најава.

Никој нема право да присилува никого, да прими било какви супстанци во своето тело. Правото на избор е загарантиран со Уставот.
Уште еднаш ја користиме приликата, да го повикаме Филипче, да се откаже од своите опасни намери, да креира поделба во општеството, на подобни и неподобни. А доколку тој не го стори тоа, Родина Македонија, заедно со народот ќе повикаме на граѓанска непослушност и секојдневни протести кои би прекинале само под услов, налудничавите дискриминаторски мерки целосно да бидат прекинати.

Слободата нема цена, се гледаме во недела!

This Post Has 2 Comments

  1. Bato

    Иако НЕ сум антиваксер (туку напротив!) сепак разбирам сомнежи и страв кај граѓани од пребрзо произведени вакцини на нови сеуште НЕдоволно истражени- начини (уз НЕпознати долгорочни последици? при дејство преку мРНК тн.”генетски”:пр.”Фајзер”?,”Модерна”?) кои се и НЕпрактични заради презахтевно чување на прениска температура при производство, складирање, транспорт, пакувања, апликација и пребрзо се расипуваат!! Право е на граѓани да одбијат вакцинирање! Лично НЕ одобрувам некритично и НЕселекти вно “изнудено” вакцинирање поготово НЕ на малолетни деца, кои преретко оболуваат од Ковид-19 и тоа од лесни форми, преретки се компликации (евент. ретко при удружени + други болести). Вакцинација со “Вуханов сој” нив ги штити од смрт и компликации- (кои и кај НЕвакцинира ни деца се екстремно ретки), но НЕдоволно им смалува заразност дури и со Вуханов сој,а поготово НЕ со други мутанти на САРС-Ков2 (пр.со “индиски Делта- сој). Логично ако и вакцинирани и НЕвакцинирани деца пак ќе можат да се заразат и да заразуваат и други при контакти!!! Кој јунак ќе се осмели да праша: Зошто тогаш воопшто и тоа повеќекратно”сезонски” да се вакцинираат малолетни тинејџери и тоа со прекратко и НЕдоволно истражени т.н.”генетски” вакцини од компании на Мелинда и Бил Гејтс. Од отстранет ѓоа неподобен? Бато

  2. Bato

    Зар нема властодржци да искористат вакви протести за “НЕограничени масовни собири, преполни кафани, масовни-журки, итн. како изговор да истуркаат присилен и НЕбезбеден ПОПИС среде растечка пандемија, и да изнудат влез во сите? домови на само 50% (НЕ)вакцинирани попишувачи (и тоа со “веќе застарени” вакцини за “Вуханов”сој, кои место лани и пролетоска-(кога масовно се умираше),стигнаа предоцна кога други мутанти на САРС-Ков2(пр.Брит,”Делта”-сој, следат Браз.итн.) растечки
    ПРЕДОМИНИРААТ!!). НЕкорегирани се сомнителни пописни критериуми кои овозможуваат манипулации и злоупотрби,а со вакви протести против скромни превентивни антиепидемиски
    мерки би АМИНУВАЛЕ фингиран НЕвалиден ПОПИС! П.С. Место имиџ на сериозна партија која треба да прокламира грижа за здравје на жители, зар обратно: да штитиме ли профит на кафани, кафичи, кладилници, итн. каде дреме наша младина уз пороци, наместо работни навики во производство?! Зар да се ујдисаме со неуки и НЕодговорни АНТИваксери? Зар заради ефтин популизам да се прокоцка тешко стекната доверба кај електорат, зар некои да посумњаат дека со вакви протести би олесниле фингиран ПОПИС?? Иако секогаш добронамерен и искрен симпатизер, но бев лани отстранет? ѓоа НЕподобен? Бата

Comments are closed.