Skip to content Skip to footer

Македонска Платформа и Црвени Линии! Со Суверенистичкиот Бајрак или под Предавничкиот! Бирајте!

Родина Македонија ги објавува Македонските Црвени Линии со изворна Македонска Платформа 2020 околу која ќе се собере чистиот, некорумпиран и непоткуплив Македонски суверенизам и со која или со пенкало со политичка револуција на избори или од улица ќе ги урнеме предавниците и ќе ја вратиме Македонија на Македонците! Родина Македонија со ширењето на терен преку…

РОДИНА поставува правен темел не само за поништување на незаконските избори туку и за затвор за криминогените квази-избори!

Родина Македонија на 30ти јули 2020 поднесе барање до Уставен Суд на Република да ги поништи незаконитите квази-избори од 15ти јули 2020. Незаконитите и штелувани избори дали по одлука на овој состав на Уставен Суд или пак некој следен, ЌЕ БИДЕ ОСНОВА НЕ САМО ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ТУКУ И ЗА ЗАТВОР ЗА ОНИЕ…

Намерен Економски Колапс на Хунтата: 100 милиони евра само камати за долг и до 1 милијарда буџетски дефицит за “изборната” 2020!

Во финансиските документи на нашата окупирана држава предводена од квислинзи и кои се објавуваат со задоцнување а и се штимани како изборите на ДИК за да не се преплаши народот, има два стравични детали, Дефицитот и Долгот. Забележете во месец Мај имавме 6,766 милијарди денари дефицит или 110 милиони евра само за месец Мај или…

5th of July Auto-Rally Protest! In with the new and pure, and out with the old, rotten and corrupt system!

Join Rodina in the auto-rally protest against the corrupt system, against illegal elections, against the name change, against 5G, against forced vaccinations, against the loss of freedoms and economic slavery.  The elections set for July 15th are illegitimate on various grounds, such as: their illegality, unconstitutionality, are held on a date that violates the law, violation…

РАЗМИСЛИ ДАЛИ ТРЕБА ДА ГО ДАДЕШ СВОЈОТ ГЛАС НА ОНИЕ КОИ ЈА СРУШИЈА МАКЕДОНИЈА!

Престојните избори се нелегални и нелегитимни и се во служба на истите сили кои ја урнаа Република Македонија! Заеднички да го спречиме ова злодело кон Македонија и сите народи во неа, кое се повторува во континуитет и кое е водено од еден балкански крак на длабоката држава! Да застанеме сите заедно зад враќање на институциите,…

Со Моќен Авто-Караван РОДИНА го Најави Крајот на Корумпираниот Систем и Доаѓањето на Новото и Чистото!

(ВИДЕО) Од Авто-Караванот на Родина на 5ти Јули 2020 - Го Креваме Новото и Чистото, и Крајот на Корумпираниот Систем! РОДИНА МАКЕДОНИЈА организира огромен Авто-Караван на 5ти Јули во Скопје, под мотото Со Родина го Креваме Новото и Чистото и Отфрламе Старото, Гнилото и Корумпираното. Километарската колона со Македонски Сонца (види видео) на караванот на…

ПОВИК ДО СИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ ЗА ЗАЕДНИЧКО СПРЕЧУВАЊЕ НА НЕЛЕГИТИМНИ И НЕЗАКОНСКИ ИЗБОРИ

Изборите на 15ти Јули се нелегитимни по многу основи како: нивната незаконитост, антиуставност, бирање на дата која се коси со законите, нарушувањето на правото да се бира и да се биде биран, како и самата насилност, неморалност и корумпираност на изборниот процес! Правото на Родина Македонија да поднесе изборни листи за идни избори со уставно…

ЈАВЕН ПОВИК ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА НЕЛЕГИТИМНИ ИЗБОРИ ДО СИТЕ РОДОЉУБНИ ЧЕСНИ МАКЕДОНЦИ И СИТЕ ЛОЈАЛНИ ГРАЃАНИ НА МАКЕДОНИЈА

Почитувани браќа и сестри Македонци, Албанци, Срби, Власи, Роми и сите останати, Веќе триесет години нѐ разделуваат по етничка, религиска, економска, статусна, во последно време и здравствена состојба, Веќе триесет години нѐ држат како робови за туѓи аргатски, странски дворови, Веќе триесет години закопуваат сѐ што е македонско, свето, чисто, РОДољубиво, Веќе триесет години некој…

Со Моќен Авто-Караван РОДИНА го Најави Крајот на Корумпираниот Систем и Доаѓањето на Новото и Чистото!

РОДИНА МАКЕДОНИЈА организира огромен Авто-Караван на 5ти Јули во Скопје, под мотото Со Родина го Креваме Новото и Чистото и Отфрламе Старото, Гнилото и Корумпираното. Километарската колона со Македонски Сонца (види видео) на караванот на Родина тргна од Ѓорче Петров и ги израдува граѓаните на цело Скопје и го крена моралот на народот, затоа што…

Во чест на годишнината од раѓањето на Македонскиот Великан – Гоце Делчев!

Подготвено од  Елизабета Чингарова Матевска, по повод 148 год од раѓањто на Ѓорѓи Николов Делчев, попознат како Гоце Делчев (Кукуш, 4 февруари 1872 - Баница, 4 мај 1903) — македонски национален херој, учесник во македонското револуционерно движење, деец на Македонската револуционерна организација, апостолот и срцето на револуционерна Македонија, идеолог, организатор и водач на македонското револуционерно национално-ослободително движење кон крајот на XIX и почетокот на XX век Свештеник не ја бакнува иконата на Христос кога…