Skip to content Skip to footer

11 ОКТОМВРИ – ДЕН НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

Родина Македонија го чевствува и го честита 11-ти Октомври, Ден на востанието на Македонија, на родољубивиот македонски народ и лојалните граѓани. Преточено, народно и поетски опеано, ‘‘ПУКНА ПРВАТА ПУШКА во Прилеп и Куманово‘‘ , како вековен стремеж за борба, слобода, мир. За жал во предвечерјето на овој национален празник,"Ден на народното востание на македонскиот народ",…

5th of July Auto-Rally Protest! In with the new and pure, and out with the old, rotten and corrupt system!

Join Rodina in the auto-rally protest against the corrupt system, against illegal elections, against the name change, against 5G, against forced vaccinations, against the loss of freedoms and economic slavery.  The elections set for July 15th are illegitimate on various grounds, such as: their illegality, unconstitutionality, are held on a date that violates the law, violation…

РАЗМИСЛИ ДАЛИ ТРЕБА ДА ГО ДАДЕШ СВОЈОТ ГЛАС НА ОНИЕ КОИ ЈА СРУШИЈА МАКЕДОНИЈА!

Престојните избори се нелегални и нелегитимни и се во служба на истите сили кои ја урнаа Република Македонија! Заеднички да го спречиме ова злодело кон Македонија и сите народи во неа, кое се повторува во континуитет и кое е водено од еден балкански крак на длабоката држава! Да застанеме сите заедно зад враќање на институциите,…

Со Моќен Авто-Караван РОДИНА го Најави Крајот на Корумпираниот Систем и Доаѓањето на Новото и Чистото!

РОДИНА МАКЕДОНИЈА организира огромен Авто-Караван на 5ти Јули во Скопје, под мотото Со Родина го Креваме Новото и Чистото и Отфрламе Старото, Гнилото и Корумпираното. Километарската колона со Македонски Сонца (види видео) на караванот на Родина тргна од Ѓорче Петров и ги израдува граѓаните на цело Скопје и го крена моралот на народот, затоа што…

МИЦКОСКИ – БРНС

Претседателот на т.н. „опозициона“ партија ДПНЕ, Христијан Мицкоски, вчера остварил средба со новоименуваниот амбасадор во Република Македонија, Мери Брнс. На средбата, освен куртоазно лигавање и коленичење, не прочитавме дека се случило ништо друго кое би било значајно за нашата држава. Така, претседателот Мисцкоски, ги повтори веќе добро познатите прозападни позиции на ДПНЕ, со што не…