Skip to content Skip to footer

НЕМА ПАРИ, НЕМА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА!

Почина педесет и три годишниот текстилен работник Ристе Донев, кој цел живот од својот труд одделувал во Буџетот на Македонија, во здравствениот и пензински фонд. Почина затоа што за свои пари не доби соодветна лекарска грижа.Беше незгрижен од државните болници, а во приватна болница му беа побарани 12.000 евра за лечење од КОВИД 19. Сочувство…