Организација

ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО

Зоран Јованчев, Претседавач на Претседателството на Родина Македонија, член на Советот за Родина.

Професија: машински инженер.

Работно искуство:
1999 – 2001 – Член на комисијата за компјутеризација на редакцијата „Нова Македонија“.
2001 – Уредник на интернет изданието „Нова Македонија“.
2002 – 2023 – Менаџер за продажба во приватно претпријатие.

Невладин сектор:
Потпретседател на здружението на граѓани „Непокор“.
Претседател на здружение на граѓани за развивање на македонско-руско соработка „МиР“.

Политички ангажмани:
Кандидат за пратеник на политичката партија Непокор.
Член на ИК на Единствена Македонија.
Основач на Родина Македонија.