Родина Македонија

Кои сме ние

Ние сме обичниот македонски народ, ја делиме судбината со мнозинството и се залагаме за правда и еднаква можност за сите.

Зошто ние

Ние започнавме да се организираме во тоа што е одлика на нашиот народ. Чест, морал, соборност, традиција и систем на вредности.

Каде сте вие

Без вас, сето ова е залудно. Силата е во разбудената единка која работи заедно со други единки, за доброто на целиот народ и нација.

Како започна

Започна како активизам на улица, за Македонија.Предадени од политичките структури решивме да кренеме Организација на народот.

Нашите Ставови Реакции Соопштенија

Реакција
Redeakcija

ОФИЦИЈАЛНИОТ МЕЃУНАРОДЕН КОД НА МАКЕДОНИЈА ПО ISO СТАНДАРДИТЕ Е МК И МКД!

Официјалниот код на Македонија по ИСО меѓународните стандарди кои се во сила се МК и МКД! Врска до официјалната страна за ИСО кодови, https://www.iso.org/obp/ui/#iso:code:3166:MK Поставување на кратенката НМК е надвор од меѓународните стандари и истата е произволна и противзаконита! Како таква може да значи и „На Мајка ви Квинслишка“ (НМК),

Прочитај повеќе »
Соопштение
Redeakcija

ИЗГЛАСАНА ПОДДРШКА ЗА НЕЗАВИСНИОТ КАНДИДАТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ, ПРОФ. ВЕЛО МАРКОВСКИ

На третата седница на Централниот одбор на Родна Македонија беше разгледан извештајот на Претседавачот на Претседателството Зоран Јованчев, од средбите со кандидатот за Претседател, проф. д-р  Вело Марковски за претстојните претседателски избори во Република Македонија. Донесен е заклучок дека двете платформи, и таа на Родина Македонија и таа на проф.

Прочитај повеќе »

РЕАКЦИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ЗА ЕПИДЕМИОЛОШКИТЕ МЕРКИ НА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Почитувана македонска јавност, Почитувани браќа и сестри, Комисијата за заразни болести на „Северна“ по којзнае кој пат се дрзнува да ги прекрши основните човекови права, а и ратификуваните меѓународни конвенции, Уставот и домашните закони преку предлог-мерките заради евентуално прогласување на епидемија на голема кашлица на територија на град Скопје. Со

Прочитај повеќе »
РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ
Redeakcija

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 9.2.2024 (петок), 21:30

ТЕМA: БРИШЕЊЕ НА НАЦИОНАЛНОСТА НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ И ИСТОРИЈА НА БРИШЕЊЕ НА МАКЕДОНИЈА УЧЕСНИЦИ: ДАРДАН ВЕНЕТСКИ – Дипломиран правник ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ – Претседавач на Претседателството на Родина Македонија На јутуб и рамбл каналот на Родина Македонија ЛИНК ЗА РАМБЛ https://rumble.com/user/RodinaMakedonija

Прочитај повеќе »
РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ
Redeakcija

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 2.2.2024 (петок), 21:30

ТЕМИ: УЧЕСНИЦИ: ГОРДАНА ГОЏО – Член на Претседателството на Родина Македонија ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ – Претседавач на Претседателството на Родина Македонија На јутуб и рамбл каналот на Родина Македонија ЛИНК ЗА РАМБЛ https://rumble.com/v4avo1q–2.2.2024-2130.html

Прочитај повеќе »
Uncategorized
Redeakcija

ЕДИНСТВО ВО РАЗЛИКИТЕ

Одвај поминаа два дена од составувањето на неуставната катетегорија „Пржинскавлада“, а веќе отсега можеме да ја насетиме големата „промена“ која сегашнава опозицијаја најавува со години наназад. Техничкиот министер (каде ли постои ваква креатура?) завнатрешни работи од редовите на ДПМНЕ, остварил средба со грчкиот амбасадор воРепублика Македонија. Можеби тоа не би

Прочитај повеќе »

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ

СЕКОЈ ПЕТОК21:30 ЧАСОТ ВО ЖИВО НА ФЕЈСБУК СТРАНАТА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА
Во живо

Родински разговори

Родински разговори секој петок во 21:30 на фејсбук страната на Родина Македонија. 

Најгледана емисија во нашите Родински Разговори беше со почитуваната Мирка Велиновска. емисија која траеше  2:30 минути. 

Најчесто поставувани прашања

Родина е инцијатива произлезена од народот, народ кој од 1991 се залага Македонија да стане современа држава во која законот ќе важи за сите подеднакво, а Македонија ќе стане пристојно место за живеење на македонскиот народ и сите граѓани.

Исклучиво трудољубивиот и чесен македонски народ.

Ние сме уверени дека вештачките воено-хушкачки творби ЕУ и НАТО кои ни се распаѓаат пред очи наскоро нема да постојат и нашата програмска цел е да ја подготвиме Македонија за надоаѓачката геостратешка реалност и единствена природна опција за следните најмалку 100 години, а тоа е идејата на Шарл де Гол за Евроазија од Лисабон до Владивосток, како заедница на слободни и суверени народи.

Сите држави кои ја почитуваат Република Македонија, македонскиот народ, неговиот идентитет, јазик, култура и историја во иднина ќе бидат стратешки партнери во креирањето на надворешната политика на РОДИНА. Партијата во формирање има за цел да остварува билатерални односи со сите меѓународни фактори кои го почитуваат меѓународното право на самоопределување и суверенитет на секој еден народ, а со тоа и на македонскиот народ и кои би и помогнале на Република Македонија во остварувањето на нејзините стратешки цели.

Родина е партија која дејствува во Република Македонија но е отворена за членство на сите Македонци моментално зад границите на татковината. Уште повеќе, Родина ќе ги повика сите Македонци да се вратат во својата земја и ќе им даде државјанства, пасоши и ред погодности за полесно враќање со семејствата и пуштање нов корен на нашата родна грутка.