(ВИДЕО) Родина Македонија: Реакција по истек на барањето, парламентарните опозициски партии да го напуштат собранието

Родина Македонија како народна партија работи пред сѐ за добробит на својот народ. Затоа остануваме на својот јасен став дека блокирање на клучните раскрсници во време кога граѓаните се враќаат од своите работни места, освен нервоза, гнев и хаос во сообраќајот, но и раскол помеѓу Македонците, не носи никакви резултати. Ние исто така остануваме доследни на ставот дека сѐ освен парализирање на институциите на системот (посебно од внатре), се само јалови обиди да се разниша конструктот „Северна“, освен ако сето ова не е уште едно однапред испланирано алиби за неуспехот. Имено, субјектите на кои од наша страна им беше сугерирано да го напуштат Собранието и институциите, а со тоа да го парализираат системот како главен предуслов за масовно излегување на Македонците и блокирање на цела Македонија; останаа глуви!…

Continue Reading(ВИДЕО) Родина Македонија: Реакција по истек на барањето, парламентарните опозициски партии да го напуштат собранието

(ВИДЕО)Родина Македонија: Реакција на лицемерната одлука на претседателот на САД!

Владата на САД ни најави дека сите противници на Охридскиот и Преспанскиот договор ќе бидат ставени на црна листа!? Прашуваме, дали над 60% од македонската нација која го бојкотирше Референдумот од 30 септември 2018 година, каде јасно кажавме Не за Преспанскиот договор, Не за НАТО и Не за ЕУ, ќе се најдат на црната листа на САД? Ние се согласуваме дека Охридскиот и Преспанскиот договор се лицето на стратешките таканаречени сојузници на овој умрен Северџгански општествено политички систем. Договори донесени под закана на сила, воено менаџирани од западни сили и служби, хибридни војни, терористички напади, кршење на уставен поредок и договори кои се против волјата на македонската нација од двата референдума, се ништовни договори. https://youtu.be/kyvB11pKPYM Ова за нас е лицемерие и беда на една империја во изумирање, исплашена…

Continue Reading(ВИДЕО)Родина Македонија: Реакција на лицемерната одлука на претседателот на САД!

РОДИНА МАКЕДОНИЈА: ИНСИСТИРАМЕ НА ЦЕЛОСНА БЛОКАДА НА СЕВЕРНА (ВИДЕО)

    ПРЕСС ЦЕНТАР РОДИНА МАКЕДОНИЈА 7.6.2021 ИНСИСТИРАМЕ НА ЦЕЛОСНА БЛОКАДА НА СЕВЕРНА Родина Македонија постојано повикува на протест за спречување на кражба на историјата и идентитетот, името, но и стопирање на општата бугаризација на Македонците и македонската култура. Родина Македонија поддржува блокада на велепредавствата, етноцидот на Македонците и блокада на хунтата воопшто. Но, БЛОКАДА која би била комплетна, издржана и целосна, блокада на северна и на хунтата, како блокирање на собранието, институциите и квази системот на „Северна". Затоа ги повикуваме двете парламентарни опозициски партии на ЦЕЛОСНА БЛОКАДА на „северна“. Да покажеме конечно вистинска одбрана на Македонија и Македонците, наместо досегашните политики на мимикрија и клиентелизам и служење на туѓите интереси. На вас останува да одлучите дали овој пат ќе „изиграте" вистински?! Дали ќе застанете на вистинската страна?!…

Continue ReadingРОДИНА МАКЕДОНИЈА: ИНСИСТИРАМЕ НА ЦЕЛОСНА БЛОКАДА НА СЕВЕРНА (ВИДЕО)

ПОВИК ДО СИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ ЗА ЗАЕДНИЧКО СПРЕЧУВАЊЕ НА НЕЛЕГИТИМНИ И НЕЗАКОНСКИ ИЗБОРИ!

https://youtu.be/sxfMggszbTg Изборите на 15ти Јули се нелегитимни по многу основи како: нивната незаконитост, антиуставност, бирање на дата која се коси со законите, нарушувањето на правото да се бира и да се биде биран, како и самата насилност, неморалност и корумпираност на изборниот процес! Бидете дел од политичката партија „Родина Македонија“ https://www.rodina.org.mk/pristapnica/

Continue ReadingПОВИК ДО СИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ ЗА ЗАЕДНИЧКО СПРЕЧУВАЊЕ НА НЕЛЕГИТИМНИ И НЕЗАКОНСКИ ИЗБОРИ!

РАЗМИСЛИ ДАЛИ ТРЕБА ДА ГО ДАДЕШ СВОЈОТ ГЛАС НА ОНИЕ КОИ ЈА СРУШИЈА МАКЕДОНИЈА!

https://youtu.be/F9iHCn60z54 Престојните избори се нелегални и нелегитимни и се во служба на истите сили кои ја урнаа Република Македонија!Заеднички да го спречиме ова злодело кон Македонија и сите народи во неа, кое се повторува во континуитет и кое е водено од еден балкански крак на длабоката држава!Да застанеме сите заедно зад враќање на институциите, процедурите, Уставот на Република Македонија! Бидете дел од политичката партија „Родина Македонија“ https://www.rodina.org.mk/pristapnica/

Continue ReadingРАЗМИСЛИ ДАЛИ ТРЕБА ДА ГО ДАДЕШ СВОЈОТ ГЛАС НА ОНИЕ КОИ ЈА СРУШИЈА МАКЕДОНИЈА!