ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА (1.1.2024 - 30.3.2024)

Во согласнот со Законот за политички партии , должни сме во рок од 1.1.2024 до 30.3.2024 да доставиме 1000 поединечно дадени Изјави заверени на Нотар.

ПОСТАПКИ ЗА ЗАВЕРУВАЊЕ НА ИЗЈАВА НА НОТАРИ

ОПЦИЈА 1

НОТАРИ обезбедени од Родина. Работно време (8:30 до 16:00):

Понесете само лична карта. Изјавата се остава кај Нотарот. Сите трошоци се покриени од Родина.

 1. Ана Весова, Општина Ѓорче Петров. Адреса: Ѓорче Петров 11, локал 7, во комплексот кај Домот за стари лица.
 2. Катерина Митревска, Општина Аеродром. Адреса: Бул.Кузман Ј. Питу бр.26, мезанин лок.11, спроти Т.Ц. Скопјанка.
 3. Стела Лазаревска, Општина Аеродром. Адреса: Т.Ц. Скопјанка, бул. Кузман Ј. Питу бр.19, лок.50, приземје
 4. Петар Митков, Општина Аеродром. Адреса: Т.Ц. 13 Ноември л.21, Три Бисери, над сендвичара 7.
 5. Ана Јолакоска, Општина Аеродром. Адреса: Бул. Јане Сандански 116 1/1, до кафаната „Налеј“
 6. Жаклина Николиќ, Општина Аеродром. Адреса: Бул. Јане Сандански бр. 109А., влез 1 приземје, лок.16,  во зградата кај Општина Аеродром.
 7. Андријана Ѓорѓеска, Општина Аеродром, нас. Ново Лисиче. Адреса: Бул. Видео Смилевски Бато бр.22/1-3. 
 8. Нотар Јасмина Радончиќ, Општина Центар. Адреса: Бул. Крсте Мисирков бр.3. Во продолжение на македонска пошта, зградата после шпаркасе банката.
 9. Дарко Стојкоски, Општина Гази Баба. Адреса: Ул. Трифун Хаџи Јанев бр.1, Автокоманда, спроти споменикот на Филип II.
 10. Хакија Чоловиќ, Општина Кисела Вода, нас. Драчево. Адреса: Ул. Ниџе Планина бр. 16, пред бензинската пумпа во населба Драчево.
 11. Весна Паунова, Општина Кисела Вода. Адреса: Ул. Наум Охридски бр.2. До црквата Света Петка, нас. Црниче.
 12. Оливера Пешиќ, Општина Кисела Вода. Адреса: Вера Јоциќ бр. 1д/1-4. Спроти Васил А. Дрен.
 13. Владимир Голубовски, Општина Карпош. Адреса: Ул. Манапо 2, локал 70, спроти Сити Мол, кон Карпош3. Работно време 9:00 до 15:00
 14. Фатмир Ајрули, Општина Карпош. Адреса: Ул. Њуделхиска 15А бр. 1/1Б, спроти Веро.
 15. Кристина Костовска, Општина Карпош. Адреса: Бул. Партизански Одреди бр. 64Б, влез 1, Мезанин, стан 1м, Т.Ц. Лептокарија
 16. Симона Николиќ, Општина Карпош. Адреса: Ул. Народен фронт 19А, локал 1, Т.Ц. Беверли Хилс, високо призмемје.
 17. Сихана Зибери Шабани, Општина Чаир. Адреса: Џон Кенеди 9а.
 18. Никола Камчев, Општина Радовиш. Адреса: Ул.Илинденска бр.15.
 19. Лорија Ваневска, Општина Куманово. Адреса: Доне Божинов бр.9-2/14. Спроти музејот.
 20. Васил Кузманоски, Општина Охрид. Адреса: Бул. Македонски Просветители бр.5
 21. Димитар Петров, Општина Кочани. Адреса: Маршал Тито бр.30. Во поштата.
 22. Емилија Маркоска Стеваноска, Општина Прилеп. Адреса: Бул. Гоце Делчев бр.19/4. Во поранешен хотел Скопје.
 23. Соња Божинкочева, Општина Струмица. Адреса: Ул. Ленинова. Спроти Основниот суд.
 24. Весна Василевска, Општина Гостивар. Адреса: ул.Живко Брајковски бб Гостивар.
 25. Славчо Алексов, Општина Виница. Адреса: Ул. Маршал Тито бр.1-1/1
 26. Хаџи Петрушева Марија (Радица), Општина Велес. Адреса: 8-мк Септември (Марпал Тито) бр.62. Спроти паркинг Основен суд
 27. Александар Гуњовски, Општина Штип. Адреса: Страшо Пинџур 2. Стара управна зграда Црвена Ѕвезда.
 28. Милена Момировска – Ангелевска, Општина Битола. Адреса: Ул. Златко Миленкоски бр.3
 29.  Зарија Апостолова, Општина Неготино. Адреса: Ацо Аџилов.
 30. Роза Алексова, Општина Кавадарци. Адреса: Ул. 4ти Јули, бр.3.
 31. Дијана Дамеска Петрески, Општина Прилеп. Адреса: Кузман Јосифовски Питу бр.8. Веднаш до Базаро.
 32. Листата ќе се надополнува со Нотари и од други градови

ОПЦИЈА 2

Кај Нотари кои не се обезбедени од Родина:

 1. Симнете ја Изјавата од нашата интернет страна, или подигнете Изјава од канцеларијата на Родина Македонија во Скопје, со адреса Ул. 27 МАРТ, Бр.10/1-2 (влез 1, прв кат, стан бр.2). Канцеларијата е отворена секој ден од 8:00-15:00 часот и четврток од 18:00-22:00 часот.
 2. Пополнете ја со точни информации.
 3. Заверете ја на Нотар.
 4. Доставете ја заверената изјава преку пошта или директно во канцеларијата на Родина Македонија во Скопје.
 5. Доколку сакате, со приложување на фискална сметка можеме да ви го вратиме трошокот за нотарска заверка кај нотарите кои не се обезбедени од Родина.