АКТИВНОСТИ НА ПОЛИТИЧКАТА ПАРТИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА

РОДИНА МАКЕДОНИЈА НА ЧЕСТВУВАЊЕ НА 145 ГОДИНИ ОД КРЕСНЕНСКОТО ВОСТАНИЕ, ВО СТАРА КРЕСНА, ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА

октомври 15, 2023

Делегација: Томче Ширков, Алескандар Стефаноски, Зоран Јованчев и Стефан Ацковски

ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ОД ЧЛЕНОВИТЕ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ДО ЖИТЕЛИТЕ НА ДОЊЕЦК

август 15, 2023

РОДИНА МАКЕДОНИЈА, ПОДДРШКА НА ПРОТЕСТОТ ВО СТРУМИЦА ПРОТИВ РУДНИКОТ НА СМРТТА.

јули 15, 2023

Томче Ширков, член на Претседателството од Струмица.

ПРОТИВ ЗАКОНОТ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ И ЗАКОНОТ ЗА МАТИЧНА ЕВИДЕНЦИЈА

јуни 29, 2023

Родина Македонија искажа целосна поддршка на Сенародниот собир против Законот за родова еднаквост и Законот за матична евиденција, организиран од Светиот архијерски синод на МПЦ-Охридска Архепископија, притоа земајќи активно учесто како дел од Колацијата за заштита на децата.

СОБИР ЗА ПОДДРШКА НА ТОНИ МЕНКИНОСКИ КОЈ ГО РАЗВЕА МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ

јуни 15, 2023

Томче Ширков, член на Претседателството од пред Собранието на Македонија.

БДЕЕЊЕ ПРЕД ГРОБОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Февруари, 3 и 4, 2023

Членови на Родина Македонија.

ПРОТЕСТНО ПИСМО ДО МИСИЈАТА НА ЕУ

јули 17, 2022

Зоран Јованчев, Претседавач на Претседателството од пред канеларијата на ЕУ.

ПЕТИЦИЈА ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО БРИКС+ И ЕВРОАЗИСКАТА ЕКОНОМСКА УНИЈА!

ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ

Томче Ширков, член на Претседателството од пред Владата на Македонија.

ПРОТЕСТ ПРОТИВ ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ ЗА БУГАРИ ВО УСТАВОТ

јули 1, 2022

Томче Ширков, Владимир Трајковски и Виолета Петковска, членови на Претседателството на Родина Македонија, од пред Владата на Македонија.

СЕВЕРНА ВИ Е НЕПРИЈАТЕЛОТ, МАКЕДОНЕЦОТ ВИ Е БРАТ! РОДИНА МАКЕДОНИЈА ЈА ИСКАЖА ЈАВНАТА ПОДДРШКА НА РУСИЈА, ПРЕД РУСКАТА АМБАСАДА.

Зоран Јованчев, Томче Ширков, Виолета Петковска, членови на Претседателството и професорот Стеван Влахов Мицов, од пред руската амбасада 

РОДИНА МАКЕДОНИЈА ИСПРАТИ ПИСМО ДО ЧЛЕНКИТЕ НА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ООН, РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА И НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА!

јули 12, 2022

Линк од писмото

СОБИР ПРОТИВ МЕРКИТЕ НА ВЛАДАТА ЗА КОВИД ПЛАНДЕМИЈАТА

август 21, 2021

Владимир Трајковски, Томче Ширков, Виолета Петковска, членови на Претседателството

 

ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА САД, ДОНАЛД ТРАМП И АМЕРИКАНСКАТА И СВЕТСКА ЈАВНОСТ

ШКОЛКА, ГРАДСКИ ПАРК!

септември 30, 2020

На 30.09.2020 год., Скопје, градски парк, Школка, се одбележа две години од Референдумот. Одбележувањето се организираше заедно со борбата за заштита на слободата на избор. Заедно со невладината организација „Од нас за нас“ и други политички партии и организации.

ТРОЈНОТО НЕ ОД МАКЕДОНСКИОТ НАРОД УПАТЕНО КОН ЕУ, НАТО И ПРЕСПАНСКИОТ - ОБВРСКА ЗА СЕКОЈА ИДНА ВЛАДА

септември 30, 2019

На 30.09.2019год. се одржа протестен марш по повод една година од Референдумот кој нелегитимната власт го организираше за зачленување на Македонија во ЕУ и НАТО со прифаќање на т.н. Преспански договор со Грција. Овој референдум македонскиот народ го бојкотираше. Државната изборна комисија објави дека е неуспешен, односно народот не прифати зачленување на Македонија во ЕУ и НАТО и не го прифати Преспанскиот договор а со тоа ниту промената на името. Со оглед на медиумската блокада, огромното полициско присуство, репресивната психоза која власта ја создаде кај народот со претходни апсења на патриоти со монтирани случаи но и огромната партиска контрола преку нивните мрежи на сдс и дпне, сепак околу 2000 храбри Македонки и Македонци излегоа да ја потсетат домашната и светската јавност дека нелегитимната власт во Македонија не ја почитува одлуката на граѓаните.