(сликата е од протестите во Германија за мигрантската политика на Меркел)
Повеќе контроверзи окулу сѐ повеќе извесната изградба на бегалски капм во околината на атарот на село Бардовци.
Секако под превезот хуманитарност, сочувствителност кон загрозеното население од воените и сиромашни региони, скриена е одамна планираната агенда, “Калерги план”, за мешање на расите.
Конкретно, актуелно кај нас дестабилизација на државата со менување на етничката демографска карта, процес кој веќе е длабоко навлезен во реализација. Мигранти кои не се вклопиле во системот на ЕУ, едноставно ќе бидат сместени во трети земји, конкретно во Западен Балкан. Ново население кое ќе ги ужива сите демократски права остварени на среден или подолг рок, од право на државјанство, социјална грижа, сместување, гласачко право, се‘ до наше истиснување. Ние ќе ги финансираме, тие ќе се намножуваат и рашируваат, а нас едноставно ќе не снема.
Воопшто не не зачудува изјавата на ‘премиерот‘ дека такво нешто нема да се случи, пред сѐ поради не заинтересираноста на мигрантите за Македонија како крајна дестинација и дека за тоа се доволни транзитните центри во Гевгелија и Табановце.
За да во друга изјава самиот себе си се демантира, како да тоа за него не е потврдено правило и начин на манипулација и изјави, ‘‘Прифатни центри за странци има во секоја држава и апсолутно немаат врска со мигрантите, како што сака да прикаже вашиот медиум (тв Алфа). Ваков центар со години имаме и ние како држава и е лоциран во Гази Баба во Скопје, но условите во него се многу лоши и токму поради тоа се гради нов објект. Значи не се гради нов центар туку нов објект за веќе постоечкиот центар.‘‘
Родина Македонија ги следи сите случувања и секогаш реагира аргументирано.
Фактите ни укажуваат дека, Во Службен весник број 190 е објавена одлука од 19 декември 2017 година, со потпис на ‘премиерот‘ Зоран Заев, за давање на трајно користење на недвижни ствари на Министерството за внатрешни работи. Со оваа одлука МО на МВР без надомест на трајно користење ја отстапува КП бр.35 КО Бардовци, Имотен лист бр.2140. На оваа парцела има вкупно 22 згради на локација од 4827метри квадратни.
На оваа иста локација во еден друг документ се појавува како проект за изградба на „прифатен центар за странци“, нагласуваме не за бездомници, како што упорно тврдеше тогашната министерка Мила Царовска и градоначалникот на град Скопје.
Имено на 23 јануари 2018 година со потпис на ‘премиерот‘ Зоран Заев, во Годишната програма за финансирање на изработка на урбанистички планови итн, одобрена е изработка на, Државна урбанистичка планска документација за прифатен центар за странци за потребите на Секторот за гранични работи и миграции на Министерството за внатрешни работи на горе споменатата парцела.
Ако сѐ ова се инсинуации на нас, кои се грижиме за интегритетот и стабилноста на државава, се прашуваме, зошто Агенцијата за просторно планирање предходниве денови има побарано повеќе изворни документации од повеќе институции, токму од посочената локација!? Документи кои се потребни за почеток на градба!
Дали треба да бидеме неми и глуви на разорната политика која ја води оваа ‘власт‘ широко потпомогната од колаборационистичката опозиција.
Дали не посведочивме на рушење на државата, на сите нејзини суверенистички обележја, име, идентитет, историја.
ДА ПОТСЕТИМЕ!
РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПРВА И ЕДИНСТВЕНА ИНФОРМИРА за така наречениот “Глобален компакт за безбедна, уредна и редовна миграција” донесен од ООН во Маракеш, Мароко на 10 и 11 декември 2018, за слободна миграција на светското население, со крајна намера, замена на домородните населенија со мигранти како оружје во глобалофашистичкиот план за разбивање на старите Европски народи, нации и држави.
Во македонската информациска мејнстрим јавност немаше никаква информација, окулу овој целен глобален настан, посебно не протече ни една информација од 19 декември 2018 година кога УНГА (UNGA Votes to Endorse Marrakech Compact on Migration) гласаше за прифаќање на овој компкт.
Потврда, дали и како гласала Р. Македонија, не добивме ни од Министерството за надворешни работи, само фотографија од официјалната страница на ОН од гласањето, немо ни посведочи за даденото ЗА на македонската ‘власт‘.
Битно е да се нагласи дека, наводно, Глобалниот компакт не е обврзителен, но дава слобода за билатерални договори за размена на мигранти. Нешто што дава одврзани раце на и онака длабоко корумпираната ‘власт’, која има обврска на послушност и сервилност кон белосветските елитисти, кои всушност и ја донесоа на власт.