Read more about the article МЕЃУНАРОДНИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ ВО „ИЗОЛИРАНАТА“ РУСИЈА И МАКЕДОНСКАТА „ЕДЕН Е ИЗБОРОТ“!
Russian President Vladimir Putin attends a session of the St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) in Saint Petersburg, Russia June 17, 2022. REUTERS/Maxim Shemetov

МЕЃУНАРОДНИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ ВО „ИЗОЛИРАНАТА“ РУСИЈА И МАКЕДОНСКАТА „ЕДЕН Е ИЗБОРОТ“!

Пишува: Зоран Јованчев, Претседавач на Родина Македонија Минатат недела во Санкт Петербург се оддржа 25-от Меѓународен Економски Форум на кој земаа учество претставници од над 140 земји од светот. Тоа е отприлика 7/8 од човештвото, без „посебната“ западна цивилизација која претставува 1/8 и која живее во нејзината проекција за владеење со планетата по старите принципи на ширење на „демократијата“ со осиромашен ураниум и ефтината веќе прикаска, односно морковот за „просперитетниот“ и „напреден“ запад, кој нема алтернатива, односно „Еден е изборот“. Во домашниот медиумски простор, се разбира „демократизиран“ со парите на Сорос и западните амбасади и фондови, овој форум помина незабележително. Добар дел од нашиот народ и нашата земја (наративата на ДПМНЕ и СДС), за да остане наш народ и наша земја, а не Македонија и Македонци, не смее…

ПрочитајМЕЃУНАРОДНИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ ВО „ИЗОЛИРАНАТА“ РУСИЈА И МАКЕДОНСКАТА „ЕДЕН Е ИЗБОРОТ“!

КУЛТУРНО-МОРАЛНО ОПШТЕСТВЕН ПОРЕДОК

Пушува, Мартин Буровски Возљубени во Христа Бога отци, браќа и сестри, јас не ќе имам нешто многу да ви кажам за мене, но, се разбира најглавното дека ниту сум син на бизнисмен, чиновник, или функционер туку едно обично дете пораснато во дом. Па, така мојата мисла ќе ја изгуби смислата ако мојата мисла ја изневери смислата на книгата над сите книги, се разбира тоа е нашата библиска и антрополошка егзистенција. Па, се што сум стеклнал во животот главно го препишувам на моите стари мајстори врвни сликари, зографи, скулптори како и да не ги заборавам моите опитни духовници коишто ми ги предадоа тајните на спасението. Пред се, сакам накратко да поминам низ неколку теми пред се за нашата библиска антропологија како и за потребата за реевангелизација и за просветителската…

ПрочитајКУЛТУРНО-МОРАЛНО ОПШТЕСТВЕН ПОРЕДОК

МатеМатиУка (mathematics) И НАТО И ЕУ НЕМА АЛТЕРНАТИВА!

Пишува Зоран Јованчев, Претседавач на Родина Македонија Пред некој ден излезе информација дека Република Македонија во првите 3 месеци потрошила 300 милиони евра од девизните резерви за енергија, односно увоз на енергенси, струја. Во изминатите три децении од „независна“ Македонија, инаку период на 100% западно влијание, при 0% било какво друго влијание, односно бришан простор за евроатлантистите да ја претворат оваа земја во „развиена“ „демократија“ по западен терк, каде луѓето ќе живеат пристојно, платните биланси на земјата би требало во поголем дел да бидат во „+“. Нели демократија, развој, западни приватни компании, корпорации, инвестиции, приватизации, холивуд, оскари, евровизии, „селебрити“… Триесет години нам ни се пласира наратива на сите окупирани национални и локални фрекфенции за западот како рајско место, претставниците на западот најчесното нешто што гази на земјата, а…

ПрочитајМатеМатиУка (mathematics) И НАТО И ЕУ НЕМА АЛТЕРНАТИВА!

МАГАРЕШКА КЛУПА

Колумна, Елизабета Чингарова Матевска Се сеќавате на магарешката клупа?Верувам дека секој од нас, кој е роден поодамна, има искусено „седење“ на оваа клупа. Во принцип, магарешката клупа беше за немирните ученици за време на часовите.Всушност тоа беше општо прифатена, посебна „воспитна мерка‘‘ која замислете, функционираше! Функционира и денес и тоа како функционира, но за држави со „посебни потреби‘‘!Таква е северЏганија! Имено сите посведочивме на константното лоцирање, од страна на „меЏународната‘‘, на северЏганската држава, а пред тоа и на РМакедонија, на локацијата „МАГАРЕШКА КЛУПА‘‘, како неминовна потреба на обезличувањето на македонскиот народ и држава!Не дека сме-се немирни, напротив многу сме-се дисциплинирани-послушни-сервилни. Прашањето како и зошто ја „заслуживме‘‘ магарешката клупа е прашање за друга елаборација. Така си се најдивме на магарешкатааа клупааа … -Од Лисабонската декларација! Забрана на употреба на…

ПрочитајМАГАРЕШКА КЛУПА

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е МАКЕДОНЕЦ ПО КРВ И ДУША, ДА БЕШЕ ЖИВ ЌЕ ВИ ПРЕСУДЕШЕ СО КАМА, ВАМ ИЗРОДИ ПРЕДАВНИЧКИ!

Пишува Елизабета Чингарова Матевска, член на претседателство на Родина Македонија ЗАДАСКАЛОТ! КАМАТА, за Гоце, беше симбол за чест, решителност, бескомпромисно честито орудие, оружје за расчистување со предавничките изроди! Насловот е малку изменет од минатогодишна колумна (‘‘ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ДА БЕШЕ ЖИВ, СО КАМА ЌЕ ИМ ПРЕСУДЕШЕ НА ПРЕДАВНИЦИТЕ‘‘!) и со задоволство го повторувам, затоа што е цитиран на мејнстрим порталите, од вас предавниците, каде јасно искажавте, дека насловот ве прободе во вашите бесчувствителни срца! Бугари! ВЕЧНИТЕ ВЛАЖНИ Сан Стефански МЕЧТИ, НЕ СЕ ОСТВАРУВААТ, затоа што се НЕПРАВЕДНИ! Тука, секако нема да пишувам за подводаџиите предавнички, кои се пазарат со делото на еден ВЕЛИКАН НА МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИСКА ЕПОПЕА , КАКО ШТО Е ГОЦЕ! Само ќе напоменам. Дали ќе се организираат форуми, трибини, декларации, клубови, кави ли се не гротескни фарси,…

ПрочитајГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е МАКЕДОНЕЦ ПО КРВ И ДУША, ДА БЕШЕ ЖИВ ЌЕ ВИ ПРЕСУДЕШЕ СО КАМА, ВАМ ИЗРОДИ ПРЕДАВНИЧКИ!

ПОСЛЕДНАТА КАРТА НА „ИМПЕРИЈАТА НА ЛАГИТЕ“, СТРАВОТ!

Пишува: Зоран Јованчев, Претседавач на Претседателството на Родина Македонија Министерството за внатрешни работи соопшти дека заедно со Јавното обвинителство интензивно ги следат сите изјави и коментари на социјалните медиуми поврзани со случувањата во Украина и согласно своите законски надлежности ќе превземат кривичен прогон против сите сторители кои со своите објави и јавно изнесени ставови ќе одобрат или оправдаат геноцид, злосторства против човечноста или воени злосторства, укажувајќи дека тоа е кривично дело предвидено во членот 407-а од Кривичниот законик. Денот е понеделник, 04 Март, годината 2022, многу слична на 1948-та, кога се прогонуваа и затвараа соработниците на Сталин, односно македонските титани кои го кренаа НОБ и АСНОМ. А како велат, ако сакаш да го дознаеш нарачателот, тргни по трагот на парите. Првите пари веднаш после ослободувањето, Југославија ги зема…

ПрочитајПОСЛЕДНАТА КАРТА НА „ИМПЕРИЈАТА НА ЛАГИТЕ“, СТРАВОТ!

КОНТРОЛИРАНА ОПЗИЦИЈА vs #ОРГАНИЗАЦИЈАТА

Пишува: Томче Ширков, член на Претседателството на Родина Македонија Една стара македонска поговорка вели, "Човек сам што може да си направи никој, не може да му направи"… Така и Мицковски со изјавата, "Го гледав во очи рускиот амбасадор, кога му реков дека сме против руската инвазија на суверена земја и ја подржуваме Украина‘‘. Стави "круна" (corona pax americana) на долгогодишното и фаворизирано мото #ЕденЕизборот. За потсетување, ДПМНЕ од самото доаѓање на ова раководство, не само што е силен одработувач на доктрината: #EUќеНеРаниNATOќеНеБрани, туку е и силен лобист за "длабоката држава", "темниот кабал", "калето" и се‘ она што значи Антимакедонистика и Антиславистика. Но вреди да се потенцира и цврстиот антагонизам кон Руската Федерација, НР Кина, БРИКС… и сите нивни блиски соработници. Имено ДПМНЕ во времето кога во Венецуела се…

ПрочитајКОНТРОЛИРАНА ОПЗИЦИЈА vs #ОРГАНИЗАЦИЈАТА

ГОЛЕМОТО БУДЕЊЕ ЌЕ ЗАПОЧНЕ ОД ПРАВОСЛАВНИТЕ СЛОВЕНИ!

Пишува: Томче Ширков, член на Претседателството на Родина Како што е невозможно да се раздели Отецот од Синот и од Светиот Дух кои е еден Бог, така не можат да се разделат Русија, Украина и Белорусија кои се еден народ. И една земја тоа е Небесна (Трансцендентна ) Русија. Во времето на ГОЛЕМИТЕ ПОДГОТОВКИ кои ќе ги наречат “Големиот рез“, а ќе бидат подготовки за зацарувањето на антихристот само Света Русија и Православните Словени ќе бидат надвор од комплетното владение на Антихристот, лажниот пророк и нивните слуги, колку-толку. Под нивна власт нема да бидат само оние КОИ ЌЕ СЕ РАЗБУДАТ ОД СМРТНИОТ СОН. Тоа е сон на удобството, мрзата и безидејноста. Сите други народи и царства комплетно ќе се потчинат на вољата на лукавиот и неговиот син на…

ПрочитајГОЛЕМОТО БУДЕЊЕ ЌЕ ЗАПОЧНЕ ОД ПРАВОСЛАВНИТЕ СЛОВЕНИ!

УЧЕСТВО ВО БИЛО КОЈА СТРАНСКА ВОЈСКА ИЛИ ВОЕНА ФОРМАЦИЈА Е ВИСОКО КАЗНИВО КРИВИЧНО ДЕЛО!

Пишува: Томче Ширков, член на Претседателството на Родина Македонија “Република Северна Македонија со закон ја забранува поддршката на било која страна во воен конфликт, а директно или индиректно учество во било која воена формација, освен 'Армијата на Северна Македонија' ќе се процесира и казни според законски пропис“??? 1)Е сега дали новинарите, порталите, вестите кои го објавија огласот за учество на доброволци на Украинските фронтови е индиректно подржување и регрутација за “Странска воена формација“; И дали ќе бидат казнети по закон?2) Дали учеството во мисија на НАТО во Полска е директно учество во туѓа армија со потенцијален ризик, цела македонска држава да биде вовлечена во воен судир со Русија?3) Дали ставањето на рускиот список на “Непријателски земји“ на кој многу високо котираме и чисто економски ќе не чини помеѓу…

ПрочитајУЧЕСТВО ВО БИЛО КОЈА СТРАНСКА ВОЈСКА ИЛИ ВОЕНА ФОРМАЦИЈА Е ВИСОКО КАЗНИВО КРИВИЧНО ДЕЛО!

КОЈ ДОЗВОЛИ ДА СЕ СВИРИ ПЕСНА НА ЦЕРЕМОНИЈАЛНИОТ ПРЕЧЕК ВО ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО ПРИ ДОЧЕК НА МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА?!

Пишува: Виолета Петковска, член на Претседателството на Родина Македонија Јовано, Јованке е интонирана лично по предлог од муртинската власт, сами себе се понижиле свесно и со намера се улижувачи бидејки мислат дека со тоа ќе добијат за себе поени и ќе профитираат од тоа со поддршка од рушителите на Македонија за вечно владеење! Ништо чудно за предавниците, тие веќе не ја преставуваат Македонија, (а и не смеат) надвор, туку северна и сами си ја одбрале песната со која ќе ја преставуват новокомпонираната територија с* која уште им нема химна, па си бираат песнички. Оваа им беше предлог за Обединетото Кралство, а со која нова песна ќе заминат во посета на некоја друга душманска држава, треба да почекаме за да видиме и да доживееме уште срамови од непрокопсана и…

ПрочитајКОЈ ДОЗВОЛИ ДА СЕ СВИРИ ПЕСНА НА ЦЕРЕМОНИЈАЛНИОТ ПРЕЧЕК ВО ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО ПРИ ДОЧЕК НА МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА?!