ПОНИШТУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА УПОТРЕБАТА НА ЈАЗИЦИТЕ – ВЕДНАШ!

  • Post category:Колумна

Законот за употребата на јазиците, донесен во март оваа година од страна на нелигитимното Собрание на Република Македонија, е директен производ, односно резултат на присила со употреба на невидена груба и омаловажувачка полититичка манифестација на сила, заради самоукинување на македонскиот народ во неговата сопствена држава. (При)силувачите на овој геноциден проект се европските и северноамериканските мракобесни центри на моќ, претставени во ликот на нивните самопрагласени „демократски“ органи, организации и институции на Европската Унија и на американската држава, под буден надзор на државната терористичка организација – НАТО. Извршители, пак, на ова дело се веќе одамна познатите играчи во македонската жална историја: домашните предавници! Соборци им се осведочените „елитни“ претставници на меѓународниот тероризам и нарко бизнис – албанските политички партии и поединци, како и самата албанска држава. Видливо е дека овој…

ПрочитајПОНИШТУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА УПОТРЕБАТА НА ЈАЗИЦИТЕ – ВЕДНАШ!

Честит 8-ми Септември Македонијо! Повторно ќе те ослободиме! Ни една окупација не траела вечно!

Во 1991 година македонскиот народ на референдум се изјасни за самостојна, независна држава Македонија, матична и единствена држава на македонскиот народ. Овој чин представуваше крунисување на вековниот стремеж и борба на македонскиот народ за свое место под сонцето, за слободен живот за рамноправност во светот. Последната официјално призната окупација на Македонија била за време на втората светска војна. Но ова само за вардарскиот дел, останатите сеуште се окупирани. Во таа официјално призната окупација, окупаторот, фашистичка Германија, преку своите балкански послушници Албанија, Бугарија и Грција, ја управува Македонија и ги тероризира Македонците. Сегашната окупација повторно е од истите актери. Преширока, иако преочигледна, е темата на светско ниво, затоа ќе се задржиме само за вардарскиот дел, или официјално Република Македонија. По прогласувањето на независноста од југословенската федерација во 1991г, во…

ПрочитајЧестит 8-ми Септември Македонијо! Повторно ќе те ослободиме! Ни една окупација не траела вечно!

Ова не е театар, ова е трагедија со реални последици

Приказната би почнала со Боки а би завршила со Катица само во детска куклена претстава. Но вистинскиот почеток и соодветниот крај ќе следи по падот на хунтата и враќањето на државата во народни раце. Ова не е театар, ова е реалност, рече куклата, но остана без аплауз од публиката. Ветената комедија не само што им ги испразни џебовите на гледачите (нас обичните граѓани), туку се претвори во трагедија и ни загорче животите. Што ќе беше убаво да можевме да избереме да не ја гледаме претставата, а уште подобро да не го платевме билетот. Но кога си во заробеништво, под окупација, немаш избор. Па така народот не избра доброволно да ја гледа куклената претстава со зајакот, прасицата и глутницата волци зад сцена, но не се обидува доволно и да…

ПрочитајОва не е театар, ова е трагедија со реални последици

Конкретните Програмски Насоки на Вистинскиот Македонски Пат за Ре-Државизација и Возобновување на Македонската Државност

Почитувани браќа и сестри Македонци. Во серија предавања кои можете да ги видите овде https://www.youtube.com/channel/UCHwlELkHypgfsoNqAbcmI6g ја дадовме историјата на како последниве две и пол години како група патриоти од Македонија и странство ја втемелија Програмата Вистинскиот Македонски Пат и нејзината државна, економска, политичка, социјална и геостратешка основаност. Предавањата: Ре-Државизација и Возобновување на Македонската Државност – Вистинскиот Македонски Пат, ја даваат рамката за општествените, економски, политички, социјални геостратешки и глобални и Македонски прoцеси како основа врз која ние ја втемеливме програмата Вистинскиот Македонски Пат како и во рамките на традиционалната Македонска Доктрина. Сега, со последниот петти дел од предавањето, ја најавуваме, единствената програма која одговора на жестоките предизвици каде поразениот неолиберализам под превез на лажна глобализација булдожира нации и граници вклучително и нашата татковина Македонија сега ја изложуваме пред…

ПрочитајКонкретните Програмски Насоки на Вистинскиот Македонски Пат за Ре-Државизација и Возобновување на Македонската Државност

Појдовна Точка за Ре-Државизацијата на Македонија – Крај на Процесот на Де-Државизација Применуван од Поразените Неолиберални Глобалисти!

Анализа на Глобалистичкиот Процес на Де-Државизација како Појдовна Точка за Ре-Државизацијата! – Вистинскиот Македонски Пат - Основаност на Програмата Вистинскиот Македонски Пат (ВИДЕО Четврти Дел) https://youtu.be/UdH7tuhbtPo Процесот на де-државизација се одвива подолго време и почна со оделувањето на Централните (Народни) Банки под превезот за потреба од нивна “независност” и нивно ставање во приватни раце. Не сите луѓе знаат например дека доларот не е официјална валута на американската држава туку приватно дуќанче на неколку од најголемите банки во САД, право дадено вo 1913-та година со Законот за Федерални Држави (Federal Reserve Act) и обновувано досега. Единствениот што проба да печати вистински американски државни долари беше Претседателот Џон Кенеди но не успеа да го заврши процесот од познати причини. А тие исти банки преку нивната главна подружница во Базел, БИС,…

ПрочитајПојдовна Точка за Ре-Државизацијата на Македонија – Крај на Процесот на Де-Државизација Применуван од Поразените Неолиберални Глобалисти!

Слободољубивите народи со одземање на легитимитетот го поразија неолибералниот лажен глобализам!

ВИДЕО - Трет дел: Предавање За Основаноста на Програмата Вистинскиот Македонски Пат, Горан Шумкоски, меѓународен експерт и член на  ИО на РОДИНА МАКЕДОНИЈА. По Падот на Неолибералниот Глобализам Следи Ре-Државизација и Возобновување на Македонија и Сите Држави. Трет Дел: А како воопшто дојдовме и како свет, човештво и Македонија во ваква безизлезна ситуација - Алчноста на Глобалниот Неолиберализам Причина за Губењето Легитимитет и со тоа за Нивниот Пораз! https://youtu.be/0A5Xd1aG8MQ Почитувани браќа и сестри. Група патриоти од Македонија и странство се собравме да ја изработиме програмата која ќе одговори на жестоките предизвици каде поразениот неолиберализам под превез на лажна глобализација булдожира нации и граници вклучително и нашата татковина Македонија. Ова предавање ја дава рамката за општествените, економски, политички, социјални геостратешки и глобални и Македонски процеси како основа врз која…

ПрочитајСлободољубивите народи со одземање на легитимитетот го поразија неолибералниот лажен глобализам!

Како ќе ја вратиме Р.Македонија ?

Северна не беше дел од ниту една политичка платформа, таа не доби легитимитет на ниту едни избори, напротив Северна го прекрши Уставот на Р. Македонија, законите, меѓународното право и Референдумот како највисок степен на демократско изразување. Креирана е од странски служби, за странски интереси ова парче земја да биде дел од НАТО, но не како суверена земја, туку како недефинирана територија која допрва треба да се преуредува по мерка на западните интереси. Свежи ни се сеќавањата на заканите на Зоран Заев со странската служба кон премиерот на Р.Македонија, социјалните инжинери на соросовите институти со упатствата за рушење на влада и нивните активности на терен, како и терористичкиот упад од западниот протекторат Косово, за кој нашите безбедносни служби претходно со месеци барале разузнувачки информации, а истите не се добиени…

ПрочитајКако ќе ја вратиме Р.Македонија ?

СТРУЧЊАКОТ ЗА (АНТИ)МАКЕДОНСКА ИСТОРИЈА

По којзнае кој пат, нелегитимниот премиер се „прослави“ со незнаење, недоветност и непромисленост, но овојпат и со сериозно заканувачки антимакедонизам. На грчката телевизија Алфа, тој се осмели во своето непромислено зеленило, да го осуди сопствениот народ за некаква кражба на историјата. Тој изјави дека „Во минатото обидот да се пpoмени и извитопepи нашата историја со пpeземање на светска, балканска и туѓа историја како наша, без да се води сметка како тоа влијае кај соседите се пpeдизвика состојба да бидеме буквално скapани скоро со сите соседи и се затвopија сите процеси за интеграција во ЕУ и НАТО“. Ваков тежок скандал не би си дозволил ни најобичен криминалец, а камоли премиер на држава. На држава во која тој владее со единствена цел истата да ја уништи. Човеков настапува како „специјалист“…

ПрочитајСТРУЧЊАКОТ ЗА (АНТИ)МАКЕДОНСКА ИСТОРИЈА

По Падот на Неолибералниот Глобализам Следи Ре-Државизација и на Македонија и на Сите Држави!

Чувствувате дека вашиот глас и мислење не значат ништо? Не сте сами, тоа го чувствуваат народите и граѓаните во сите земји каде сме сведоци како западниот лажен глобализам ни пропаѓа пред очи. На што се должи ова чувство кое не е само лажно психолошко туку се базира на координиран и комплексен повеќе-децениски процес на де-државизација спроведуван од глобалистичките институции на поразениот неолиберализам е со цел создавање свет без граници и нации а во корист на корумпираните 0.00001% од елитите околу Сорос и компанија. Процесот на де-државизација се одвива подолго време и има повеќе компоненти. Почна со оделувањето на Централнте (Народни) Банки под превезот за потреба од нивна “независност” и нивно ставање во приватни раце. Не сите луѓе знаат на пример дека доларот не е официјална валута на американската…

ПрочитајПо Падот на Неолибералниот Глобализам Следи Ре-Државизација и на Македонија и на Сите Држави!

ИМА ЛИ ВО МАКЕДОНИЈА ПРОГРАМА ПРОТИВ ГЛОБАЛИЗМОТ?

Најголемата опасност за опстанок на националните држави во Европа е транснационалниот глобализам. Во борбата за зачувување на националниот карактер на секоја држава мора да се надминат три главни форми на несигурност: физичка, економска и културна. Таканаречените популистички движења во Европа се во подем токму поради тоа што во својата политичка програма на својот народ им нудат физичка безбедност во границите на својата држава, економска сигурност (ограничување на владеењето на глобалните корпорации) и заштита за нивната културна и национална посебност. Во Македонија, како и насекаде низ Европа, глобализацијата ги подрива националните а во замена ги нуди нео-либералните вредности кои го уништуваат македонскиот карактер на државата а со тоа и традиционалните вредности и културната посебност на македонската нација. Ретко кој во Македонија ги спори придобивките од слободната трговија и технолошкиот…

ПрочитајИМА ЛИ ВО МАКЕДОНИЈА ПРОГРАМА ПРОТИВ ГЛОБАЛИЗМОТ?