По Падот на Неолибералниот Глобализам Следи Ре-Државизација и на Македонија и на Сите Држави!

Чувствувате дека вашиот глас и мислење не значат ништо? Не сте сами, тоа го чувствуваат народите и граѓаните во сите земји каде сме сведоци како западниот лажен глобализам ни пропаѓа пред очи. На што се должи ова чувство кое не е само лажно психолошко туку се базира на координиран и комплексен повеќе-децениски процес на де-државизација спроведуван од глобалистичките институции на поразениот неолиберализам е со цел создавање свет без граници и нации а во корист на корумпираните 0.00001% од елитите околу Сорос и компанија. Процесот на де-државизација се одвива подолго време и има повеќе компоненти. Почна со оделувањето на Централнте (Народни) Банки под превезот за потреба од нивна “независност” и нивно ставање во приватни раце. Не сите луѓе знаат на пример дека доларот не е официјална валута на американската…

Прочитај По Падот на Неолибералниот Глобализам Следи Ре-Државизација и на Македонија и на Сите Држави!

ИМА ЛИ ВО МАКЕДОНИЈА ПРОГРАМА ПРОТИВ ГЛОБАЛИЗМОТ?

Најголемата опасност за опстанок на националните држави во Европа е транснационалниот глобализам. Во борбата за зачувување на националниот карактер на секоја држава мора да се надминат три главни форми на несигурност: физичка, економска и културна. Таканаречените популистички движења во Европа се во подем токму поради тоа што во својата политичка програма на својот народ им нудат физичка безбедност во границите на својата држава, економска сигурност (ограничување на владеењето на глобалните корпорации) и заштита за нивната културна и национална посебност. Во Македонија, како и насекаде низ Европа, глобализацијата ги подрива националните а во замена ги нуди нео-либералните вредности кои го уништуваат македонскиот карактер на државата а со тоа и традиционалните вредности и културната посебност на македонската нација. Ретко кој во Македонија ги спори придобивките од слободната трговија и технолошкиот…

Прочитај ИМА ЛИ ВО МАКЕДОНИЈА ПРОГРАМА ПРОТИВ ГЛОБАЛИЗМОТ?

Бунтовниците на Ан Видикомб

Пред неколку дена, Ан Видикомб, Британската претставничка во Европскиот Парламент говорејќи во истиот го изјави следново: “Во текот на историјата постои модел според кој угнетуваните луѓе се свртуваат против своите угнетувачи, робовите против своите робовладетели, селаните против феудалните барони, колониите против нивните империи. Затоа Британија заминува.”  Нејзината поента, како што подоцна самата објасни во медиумите е дека ако народот е угнетен тој ќе се крене во бунт. Општата природа, објаснува Видикомб, на Европската Унија е угнетувачка. Малкумина во либералните медиуми во Европа го протолкуваа нејзиниот говор како логичен заклучок со кој се објаснува Брекситот. Таканаречените новинари погрешно ја претставија изјавата како небулозна затоа што во нивна интерпретација ЕУ не може да се спореди со робовладетелско општество а Британија како бела колонијална сила никако не може да биде жртва…

Прочитај Бунтовниците на Ан Видикомб

Стоп за Орвеловската цензура на социјалните мрежи и преќутното одобрување на сите институции и корумпираните политички елити

Родина - Македонија го осудува најновиот бран на Орвеловската глобалофашистичка и анти-демократска цензура на Македонски патриотски портали и блогови како и лични постови на профили на поединци на  социјалните мрежи. Бришењето на објави или забрани за објави како и злоуотреба на алгоритмите во осенчување на патриотскиот Македонски глас како што беше случај со Дудинка.орг, Коложег.инфо, Слободен Свет и многу други портали, блогови и поединци итн, ја соголува диктаторската и недемократска природа на однадвор наметната нелегитимна Хунта која е свесна дека нема подршка во народот и дека со аргументи не може да победи. Родина истовремено жестоко го осудува и молкот и преќутното одобрување на сите институции и сите корумпирани политички елити во Македонија на вакви жестоки акти потив слободата на говорот, слободата на мислење и против слободата на поединецот…

Прочитај Стоп за Орвеловската цензура на социјалните мрежи и преќутното одобрување на сите институции и корумпираните политички елити

Македонците не трпат лекции од подржувач на убиства, осакатувања и тепање на мирни демонстранти – француските Жолти Елеци

Еу ја држи вратата подотворена, да се влезе тесно е, а 30 години промаја тепа. „ЗОШТО СТЕ ТОЛКУ ОПСЕДНАТИ СО ДАТУМОТ, БЛЕСАВО Е ДА БАРАТЕ ДАТУМ ЗА СТАРТ НА ПРЕГОВОРИ, УШТЕ ИМАТЕ ПРЕМНОГУ ПРОБЛЕМИ!“ - изјави Тимоние, актуелниот француски амбасадор и одобрувачот на убиства на мирните француски демонстранти од жолтите елеци. Ова е ставот на амбасадорот на една од водечките европски држави. Судејќи по нашата состојба во однос на т.н. „евроинтеграции“, веројатно ова е ставот и на останатите евродипломати. Мудроста македонска вели дека ако лудиот начека некој збунет, нема да размисли двапати. Така и европејците со помош на нашата квази политичка елита прво добро го збунија народот, а после почнаа да го . . . И така едно добри 30 години народот е во бунило, ограбен е, се…

Прочитај Македонците не трпат лекции од подржувач на убиства, осакатувања и тепање на мирни демонстранти – француските Жолти Елеци

Демократијата е мртва! Учествувај со Родина во креирањето на изворни и праведни Македонски и глобални системи на државно уредување

Човештвото во моментов се наоѓа во клучен период на транзиција меѓу две големи парадигми на светската историја. Стариот свет, во кој сите ние израснавме веќе не функционира и не е по мерката на поголем дел од народите и луѓето, но е силно поддржуван од бившите центри на моќ и нивните глобални марионети кои имаат корист од неговата паразитна и деструктивна природа. Сепак, и покрај нивните жестоки напори, системот е толку затруен, изнемоштен и корумпиран така што не може и нема да трае. Во оваа фаза, оние кои профитираат од него го покажуваат пред светот своето “блескаво” Потемкиново село, служејќи се со измама, манипулација движени од ненаситност и страв од идната одоворност што ќе ја сносат. Но, помогнати од децентрализацијата на информациите преку социјалните мрежи и независни медиуми/блогови со…

Прочитај Демократијата е мртва! Учествувај со Родина во креирањето на изворни и праведни Македонски и глобални системи на државно уредување

Кратко и јасно зошто треба да бојкотираме се што е организирано од сдс-дпне

1 СДС има задача да ги уништи Македонија и Македонците 2 ДПНЕ има задача да го држи народот мирен, односно да му ги држи рацете додека го уништуваат 3 За точка 1 не треба многу да му се објаснува на народот, но накратко нивната влада е наметната со помош на странска непријателска сила, помогната од домашен непријателски фактор, го менува името на државата, ги брише идентитетот и историјата, следува целосна албанизација како засилување на етничкото чистење со помош на мигрантите што планираат да ги населат, а за кои усаид имаат спремено план и логистика. Да се потсетиме дека тивко етничко чистење постои во етнички мешаните средини. Но ова што го планираат е на целата територија. Ова е планот на сдс. 4 За жал се покажа дека дпне е…

Прочитај Кратко и јасно зошто треба да бојкотираме се што е организирано од сдс-дпне

Стокхолмско-македонско-словенски синдром (Кога жртвата се вљубува во својот убиец)

Текстот не е препорачлив за лица испод 18 години како и лица со политичка нато/еу интоксикација. Системско-политичкиот ѕвер кој денеска не јаде како македонски народ и држава Македонија, е роден некаде после втората светска војна од тајната служба на бивша Југославија. Зачнат е од западните антимакедонски/антисловенски служби во текот на групното фашистичкото силување врз словенските народи во периодот 1941-1944год. Ова силување било планирано да заврши со убиство на жртвите, бришење на словенските народи, но во последен момент се појавил рускиот херој кој при тој напад едвај се спасува себе си, но ја спасува и жртвата, словенските народи, и веднаш стапува во брак со неа. Но тука на сцена стапува еден познат и досега сеуште неразјаснет психолошки проблем наречен Стокхолмски синдром. Станува збор за појава кога жртвата се вљубува…

Прочитај Стокхолмско-македонско-словенски синдром (Кога жртвата се вљубува во својот убиец)

Бојкот како план А!

Проектот Република Северна Македонија е пораз на комплетниот општествено-политички систем, пораз на државниот апарат кој секоја година троши милијарди евра народни пари од буџетот на Република Македонија, со кои пари треба да се развиваат, промовираат и бранат македонските вредности и интереси, а не да се продаваат, со кои пари треба да се креираат подобри услови за нашите деца, наместо немо да се гледа како тие заминуваат. Уште од првите денови на независна Република Македонија овој систем се подигаше врз коските на македонските титани на македонската револуционерна борба, врз коските на трудољубивите и чесни Македонци кои беа судени, ликвидирани, затварани, прогонувани за Македонија од кастата која служеше на туѓи центри. Систем подигнат врз непотизам, кодошлук и неквалитет, флоскули и квази-идеологија, каде неспособните се обединија за да владеат со помош…

Прочитај Бојкот како план А!

Пост-западна Македонија

Ја имавме таа несреќа и ние да бидеме една од земјите врз кои е извршен државен удар од страна на моќната западна служба, служба со која Зоран Заев се закани на тогашниот премиер Никола Груевски. Хибридна војна која трае многу години, а во последните неколку гледавме како одредени западни служби работеа интезивно со нивниот невладин сектор, нивната терористичкатa операција Диво Насеље, до социјален инжинеринг воден од нивните највешти манипулатори, каде по утврден шаблон се креира слика на фашистичка и репресивна власт, власт која треба да биде урната. (Види денеска Венецуела со Мадуро, а од минатото Либија со Гадафи, Сирија со Асад, Ирак со Садам и Србија со Вучиќ). Денеска во новата креатура која се повеќе наликува на концентрационен логор за Македонците, таканаречената Република Северна Македонија, не постои Устав,…

Прочитај Пост-западна Македонија