Идеологијата на „Родина“ извира од милениумските слоеви на култура, традиции, вредности, знаења, пренесувани од колено на колено, од ракопис во ракопис. Нашата организација „Родина“ ја подигаме за да служи на народот, а најдобрите да служат први во тој систем на вредности и праведен поредок.

21 век е постзападен век, век на големи геополитички промени, век во кој народите ќе се изборат за својата сувереност, изгубена при налетот на алчните паднати елити, секогаш жедни за ресурси, хаос и војни.

Ние во „Родина“ имаме визија за Р.Македонија и македонскиот народ за 21 век. Нашата визија е претставена во нацрт програма „Вистински Македонски Пат“, кој јасно го оцртува тој пат и заедно со нашиот народ ќе го изградиме тој пат. Суверена, независна, просперитетна Р.Македонија во мултиполарниот свет на 21 век. Век на големи инфраструктурни проекти, Патот на Свилата, големите енергетски проекти, поврзаност на светот на поправедни и похумани односи.

Придружете ни се заедно да ја доградиме и спроведеме.
Биди дел од иницијативата „Родина“
https://rodina.org.mk/pristapnica/

Нацрт програма „Вистински Македонски Пат“:

Видеа од презентацијата: