You are currently viewing ГОВОР НА ОМРАЗА КОН ЦЕЛ ЕДЕН НАРОД, МАКЕДОНСКИОТ И КОН ДРЕВНАТА НЕГОВА ДРЖАВА МАКЕДОНИЈА ОД СТРАНА НА ЗАПАДНИТЕ КВИНСЛИНЗИ

Во јавноста излезе документ од Министерството за (не)правда, потпишано од така наречениот Министер за (не)правда, некој си магистер, Бојан Маричиќ.

Момчето е залетано, како и сите од неговата екипа, која се нарекува Влада на Северна и Влада на Нивната некоја земја, во суштина депонија на умрениот систем од минатото и овој денешниот, евроатланскиот и тој во изумирање.

Ги води човек кој мисли дека Бог го црпнал од нива, а за таквите, западните агенти се богови. 

Владо на Северна, устата ви е полна со говор на омраза кон Македонците и македонскиот народ, а оваквите документи се кривично дело момче Маричиќу, бидејќи омаловажуваат, навредуваат цел еден народ, го бришат фашизоидно, ја бришат неговата земја Република Македонија, спротивно на неговата волја искажана преку референдумите од 8 септември 1991 и 30 септември 2018 година, спротивно на меѓународното право, спротивно на Уставот на Република Македонија.

Ниту една инсталирана квинслишка влада не траела долго.

Родина Македонија ветува дека овие навреди и предавства кон македонскиот народ и Република Македонија, еден ден ќе бидат преточени во МЕГА СУДСКИ ПРОЦЕС, кој ќе се емитува на сите фрекфенции, со сите учесници во ова злодело, седнати на обвинителната клупа, пред ЧЕСНИОТ суд на Република Македонија. 

Бидете дел од политичката партија „Родина Македонија“

https://rodina.org.mk/pristapnica/