You are currently viewing ДРЖАВАТА И ЕВН ЗАШТИТНИЦИ НА КРИМИНАЛОТ НА ВЕКОТ СО СТРУЈАТА!

Со чудење го следиме однесувањето на Јавното обвинителство, приватната компанија ЕВН, Владата на Република Македонија, инаку сите до еден членки на западниот европски клуб, во случајот со грабеж на струја во Арачиново, но и во другите места населени со Македонци од албанско етничко потекло.

При докажан криминал, КРАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА, Јавното обвинителство, ЕВН, како и Владата се однесуваат како соучесници, што е кривично дело, прикривање на сторен криминал.

Дознаваме дека таквиот грабеж е евидентиран како загуби во мрежа, што преставува фалсификување на службена документација, што е повторно тешко кривично дело, со кое е оштетена државата Македонија.

Таквата загуба се пpикрива преку сметките кои ги плаќаат редовните плаќачи на електрична енергија под ставка трошок за дистрибуција, односно загуби во мрежа, што преставува грабеж на целото население на Република Македонија.

Ова ќе биде судски случај на векот во времето кое доаѓа, а ЕВН нека се спреми за плаќање на милионски отшети кон населението кое редовно плаќа, а од нивна страна е ограбено.

Воедно ја известуваме ЕВН дека ја загубивте лиценцата за работа во Република Македонија!

Бидете дел од Родина Македонија, дел од новиот #постзападен, #мултиполарен свет!