You are currently viewing РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 28.10.2022 (петок), 21:30.

ТЕМИ:

Зошто Македонија после 30 години самостојност е се уште слабо развиена земја?

Зошто доколку инклузивни економски инструменти и закони водат кон економски развој, истите не се форсирани од страна на политичките организации или економски
оператори во земјава?

Што ние како човечки суштества можеме да направиме за да ја промениме ваквата
состојба на работите во Македонија?

На кој начин може да се покрене овој процес на освестување на народот и создавање
на се поголем број на инклузивни политички институции?

Какви по природа треба да бидат новите политички движења во земјава за да успеат во
намерата да ја сменат свеста на обичниот човек и да предизвикаат промени во
општеството?

Учесник: Анде Јанков, економист и писател

Водител: Виолета Петковска

Во живо на нашата официјална ФБ страна и јутуб канал.