Генералот на војската на САД Весли Кларк ќе изјави „за 5 години ќе нападнеме 7 земји, ќе почнеме со Ирак, после Сирија, Либан, Либија, Сомалија, Судан и ќе завршиме со Иран“. Најголемите хуманитарни катастрофи на крајот на 20от и почетокот на 21от век се токму во тие земји предизвикани од САД и западни сојузници и сојузи. Американскиот политичар и дипломат Медлин Олбрат ќе изјави „500 000 ирачки деца жртви на западните санкции вредеа. Бомардирањето на суверени земји, предизвикување на хуманитарни катастрофи од планетарен карактер, стана препознатливо за САД и западните земји. Хибридните војни, државни удари, уривање на волјата на народите на сите 4 страни на светот.

Македонија во 2001 и 2015 година стана мета на воено сценарио и хибридна војна од САД и западните сојузници за редифинирање на земјата. Од осамостојувањето на Македонија до денес од запад доаѓаат услови кои немаат допирна точка ниту со меѓународното право, ниту со демократијата .Уценувани за име, знаме, малцинство, Устав од таканаречените учители по демократија од западот. Зоран Заев со странска западна служба се закануваше на актуелниот премиер Никола Груевски, вашата инсталација од хибридната војна за уривање на Македонија. Северна е најгеноцидниот проект создаден од американската администрација, служби и вашите сојузници.

И ?

Ниту збор за уривање на Референдумот кој е НАЈСУВЕРЕНИСТИЧКИОТ механизам на еден народ и земја, ниту збор за уривање на Република Македонија.Нема почитување на волја на народ, нема почитување на Устав на Македонија, нема меѓународно право, нема почитување на Македонците, само бледа реторика.Ама затоа ловењето руски и кинески вештерки продолжува!Не, кредибилитетот на САД, американскиот сон и угледот е исклучиво дело на вашите постапки кон останатите и исклучиво од таквите постапки американскиот кредибилитетот во светот е НУЛА.Скршените огледалца и шарените лижавчиња кои ги нудите на народите, веќе не проаѓаат.Суверенистичка политика на еден народ е тој да одлучи со кого, колку и како ќе соработува!Надоаѓачките суверенистички народни партии ќе соработуваат само со сили кои ја почитуваат Македонија, Македонците и нашите национални интереси.Дали ураниумот кој што го купувате од Русија или руските ракетни мотори за американската космичка програма ги купувате од руски ботови ? Дали ефтината работна сила на кинескиот народ кој работеше за американските компании беа кинески ботови ?

Не ви личи за така висок претставник за американската администрација толку ниско да комуницира со еден народ.Но навикнавме ние тука од САД да ни доаѓаат и да ги испраќаме американските претставници кои газат врз волјата и слободата на народите.Ќе ја испратиме и вашата империја, а ќе посакаме на американскиот народ просперитет, демократија и помалку бомбардирање и лекции во име на демократијата.

Македонија на Македонците, господине Помпео.

Американскиот сон е хорор, се разбудивме.

И да ве потсетиме за НАЈСУВЕРЕНИСТИЧКИОТ ЕЛЕМЕНТ на еден народ, Референдумска волја на македонскиот народ од 30 Септември 2018 и трите Не!

НЕ за Северна!

НЕ за НАТО!

НЕ за ЕУ!

Бидете дел од иницијативата за политичка 

партија „Родина“

https://rodina.org.mk/pristapnica/