Како во сценарио за каубојски филм , го јава својот коњ и прави селфи во театарот на Северна, пука со својот телефон на сите страни, спроведува правда со неуставната двојазичност изгласана во нелегитимното собрание на пучистичката северна, креација на терористи, сорос арамии, петоколонаши и западни агенти.

Бујаре, театарот замина, Македонците и Албанците се гладни, нивните деца заминуваат во илјадници секој ден, од вашата децениска претстава на демократија, евроатлански пат, вашите предавства, партиска економија, партизирана држава, каде само олошот успева.
Државата се дави во криминал, безаконие, отпад, оваквите театарски претстави можда можеш да пробаш да ги продадеш во некој филм од 1941, за сценариото фашистичката окупација на Македонија.

Ќе дојде ден Законот ќе завладее на македонската земја и тој закон ќе биде еднаков за сите.