Нема да се извлечат со пупу неважи, се заврши, нема вирус! Родина Македонија ќе покрене процес за кривична одговорност за вештачки фабрикуваната криза околу вирусот со која нелегитимната Хунта го стави Македонецот во домашен затвор, ја урна економијата со непотребно и ненаучно базирано затворање и му го одзеде правото на работа, иднина и прехранување.

Овој гнасен анти-народен и арамиски план на Хунтата чие анти-уставно носење на власт од страна на глобалофашистите и никогаш немаше за цел да донесе благосостојба и процут туку да ја уништи и раздаде на соседите и на меѓународните корпоративни глутници. И до вештачки фабрикуваната криза Родина врз основа на нивните стандардни индикатори за корупција на истите тие глобалистички организации, процени дека 680 милиони Евра годишно од наши буџетски пари завршуваат во нивните корумпирани лични џепови а странските исцицуваат 1.4 Милијарди долари од Македонската економија.

Сега со лажната криза и дополнителни задолжување од 600 милиони, 1 милијарда, 2 милијарди, и не се знае уште колку нов долг, тие проценки се зголемени до усвитување и до брз економски колапс, КОЈ НЕМА ДА ПОМИНЕ НЕКАЗНЕТО! Ние уште одамна го препознавме и го разголивме подлиот план за менаџиран економски колапс на Македонија со цел прво, да покажат дека еве ние не можеме сами треба да станеме нечии робови и да изчезнеме како народ и држава, и второ, со тоа да ги раздадат на барабан Македонските природни ресурси и нашата иднина.

Родина Македонија ќе им ги помати плановите за тоа и на домашните предавници и на глобалофашистичките арамии на кои за џабе им течат лиги им порачува дека, како што и е запишано во нашата програма:

Прво, ЌЕ ГИ ОТПИШЕ СИТЕ ДОЛГОВИ ДАДЕНИ НА ХУНТАТА која и сами ја признаваат како корумpирана И ВО ЧИИ ЏЕПОВИ ЗАВРШИЈА. ЌЕ СИ ГИ БАРААТ ОД НИВ, НЕ ОД НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ.

Второ, ЌЕ ГИ НАЦИОНАЛИЗИРА И ВРАТИ НА МАКЕДОНЕЦОТ СИТЕ “БОНБОНА БИЗНИСИ” ДАДЕНИ НА СТРАНЦИ ПОД РАКА И ЗА БЕСПАРИ И ЌЕ КОНФИСКУВА ОД  СЕ ШТО Е УКРАДЕНО ОД МАКЕДОНЕЦОТ ОД 1991-ва НАВАМУ.

Трето, ЌЕ ГИ ПРОГЛАСИ НЕВАЛИДНИ СИТЕ АНТИ-УСТАВНИ ДЕЈАНИЈА ОД ПУЧОТ ОД 27-МИ АПРИЛ НАВАМУ И ЌЕ ГИ СУДИ СИТЕ ЗАМЕШАНИ ВО НЕГО.

Четврто, ЌЕ ГО ВРАТИ АСНОМСКИОТ ДУХ НА УСТАВОТ ОД 1991ва, придобивка стекната со крв на нашите дедовци кои беа на вистинската победничка страна во Втората Светска Војна и ќе ја возобнови Македонија на Македонскиот Народ затоа што ЗА НАС И ЗА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД НЕ ВАЖАТ НИКАКВИ ПРЖИНСКИ, ТИРАНСКИ, РАМКОВНИ, БУГАРСКИ и слични договори донесени од нелегитимни самопрогласени поглавици.

Сето ова е вградено во програмата Вистинскиот Македонски Пат која Родина ја донесе во Јавна Консултација со Македонскиот Народ, и која ќе ја спроведе до последна точка и ќе го врати во Македонското општетсво, политика и економија принципот на образ, чест, морал и света одговорност пред Бога и Македонскиот Народ!

Бидете дел од политичката партија „Родина Македонија“

https://rodina.org.mk/pristapnica/