ИНТЕРВЈУ

Интервју на Претседавач на Родина Македонија Зоран Јованчев за штипската телевизија М Нет. https://www.youtube.com/watch?v=RWlQNl7yP9o

ПрочитајИНТЕРВЈУ

ВИДЕО: ГОСТУВАЊЕ НА ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ, ЧЛЕН НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА, КАЈ ЈАНКО ИЛКОВСКИ НА ТВ СОНЦЕ

ПрочитајВИДЕО: ГОСТУВАЊЕ НА ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ, ЧЛЕН НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА, КАЈ ЈАНКО ИЛКОВСКИ НА ТВ СОНЦЕ

ИНТЕРВЈУ ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ,ЧЛЕН НА ИО-РОДИНА, ЗА РУСКИОТ ПОРТАЛ „ПОЛИТНАВИГАТОР“: Приоритет за Македонија е вклучување во Евроазискиот сојуз од Лисабон до Владивосток

«ПолитНавигатор» : Зошто вашата организација во последно време спроведува протести? Каква е реакцијата на општеството? Дали излегуваат многу луѓе на протестите? Какви се вашите планови за иднина? Зоран Јованчев : Родина излегува на протести поради политичката угнетеност на народот од страна на наметнатата, недемократска, прозападна власт, но и нивното штетно дејствување по македонскиот народ и државата Македонија. Впрочем и појавувањето на Родина на политичката сцена се должи токму на оваа состојба во Македонија. Реакциите на народот се во најголема мера восхитувачки, бидејќи ние протестираме за теми и говориме на начин на кој размислуваат сите Македонци. За жал многу малку луѓе се охрабруваат јавно да ги искажат своите ставови поради физичката и психолошката тортура што оваа така наречена власт ја спроведува врз сопствениот народ, а која што тортура од…

ПрочитајИНТЕРВЈУ ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ,ЧЛЕН НА ИО-РОДИНА, ЗА РУСКИОТ ПОРТАЛ „ПОЛИТНАВИГАТОР“: Приоритет за Македонија е вклучување во Евроазискиот сојуз од Лисабон до Владивосток