Родина Македонија

Кои сме ние

Ние сме обичниот македонски народ, ја делиме судбината со мнозинството и се залагаме за правда и еднаква можност за сите.

Зошто ние

Ние започнавме да се организираме во тоа што е одлика на нашиот народ, чест, морал, соборност, традиција и систем на вредности.

Каде сте вие

Без вас, сето ова е залудно. Силата е во разбудената единка која работи заедно со други единки, за доброто на целиот народ и нација.

Како започна

Започна како активизам на терен, за Македонија. Предадени од политичките структури решивме да подигнеме Организација на народот.

Нашите Ставови Реакции Соопштенија

Реакција

РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПРЕДЛОГ МЕРКИ ЗА КРИЗАТА СО ПЛАНДЕМИЈАТА!

Родина Македонија будно ја следи состојбата со Пландемијата со Ковид 19, која во суштина е глобален проект од исклучиво материјалистички алчно корпорациски побуди.Поминаа веќе 2 години од почетокот на Кризата со Сарс Ков 2 и денес со сигурност може да кажеме дека мерките кои се превземаа од страна на официјалните

Прочитај повеќе »
Реакција

ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

Да го споменеме и вчерашниот ден 11 јанури, кој беше црешата на Хибридната војна водена од западните агенти, пред се ЦИА и американската амбасада, каде дојде до промена на името, спротивно на волјата од референдумот од 30 септември 2018 и 8 септември 1991 година. Една од последиците на таа хибридна

Прочитај повеќе »
Реакција

ШТО МИСЛЕВТЕ, ДЕКА ТАЧЕ ЌЕ СРКА ОД ИСТА КАЛЕНИЦА И СО ИСТА ЛАЈЦА СО КОЈА СЕ ЛИГАВЕЛ ПРЕТХОДНИКОТ !?

РЕАКЦИЈА- РЕАЛНА ПАРОДИЈА (Нов прибор за јадење и опрема за новиот владин состав, во вредност од 37 000 евра, една чинија со вредност од 88 евра, еден нож со вредност од 10 евра…) Без разлика што му се поклони и му баци рака или и нешто друго, при примањето на

Прочитај повеќе »

Родински разговори

Родински Разговори е проект на политичката партија „Родина Македонија“ кој е отворен за сите прогресивни, родољубиви Македонци кои се на линијата на Македонизмот, Вистината, праведноста и се надвор од востановените пропагандни матрици.

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ

СЕКОЈ ПЕТОК 21:00 ЧАСОТ ВО ЖИВО НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА И НА ЈУТУБ КАНАЛОТ
Во живо

Најчесто поставувани прашања

Родина е инцијатива произлезена од народот, народ кој од 1991 се залага Македонија да стане современа држава во која законот ќе важи за сите подеднакво, а Македонија ќе стане пристојно место за живеење на македонскиот народ и сите граѓани.

Исклучиво трудољубивиот и чесен македонски народ.

Ние сме уверени дека вештачките воено-хушкачки творби ЕУ и НАТО кои ни се распаѓаат пред очи наскоро нема да постојат и нашата програмска цел е да ја подготвиме Македонија за надоаѓачката геостратешка реалност и единствена природна опција за следните најмалку 100 години, а тоа е идејата на Шарл де Гол за Евроазија од Лисабон до Владивосток, како заедница на слободни и суверени народи.

Сите држави кои ја почитуваат Република Македонија, македонскиот народ, неговиот идентитет, јазик, култура и историја во иднина ќе бидат стратешки партнери во креирањето на надворешната политика на РОДИНА. Партијата во формирање има за цел да остварува билатерални односи со сите меѓународни фактори кои го почитуваат меѓународното право на самоопределување и суверенитет на секој еден народ, а со тоа и на македонскиот народ и кои би и помогнале на Република Македонија во остварувањето на нејзините стратешки цели.

Родина е партија која дејствува во Република Македонија но е отворена за членство на сите Македонци моментално зад границите на татковината. Уште повеќе, Родина ќе ги повика сите Македонци да се вратат во својата земја и ќе им даде државјанства, пасоши и ред погодности за полесно враќање со семејствата и пуштање нов корен на нашата родна грутка.