Родина Македонија

Кои сме ние

Ние сме обичниот македонски народ, ја делиме судбината со мнозинството и се залагаме за правда и еднаква можност за сите.

Зошто ние

Ние започнавме да се организираме во тоа што е одлика на нашиот народ, чест, морал, соборност, традиција и систем на вредности.

Каде сте вие

Без вас, сето ова е залудно. Силата е во разбудената единка која работи заедно со други единки, за доброто на целиот народ и нација.

Како започна

Започна како активизам на терен, за Македонија. Предадени од политичките структури решивме да подигнеме Организација на народот.

Нашите Ставови Реакции Соопштенија

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 19.4.2024 (петок), 21:30

ТЕМА: УЧЕСНИЦИ: МАРИЈАН ГАЦЕВСКИ – Ностиел на листа во ЕИ5 ИЛИЈА ЈАНКОВСКИ – Носител на листа во ЕИ4 ЗОРАН ЈОВАНЧЕВ – Носител на листа во ЕИ2 На јутуб и рамбл каналот на Родина Македонија

Прочитај повеќе »
Соопштение

И З В Е С Т У В А Њ Е

за неприсуството на Родина Македонија на потпишувањето на Кодексот за фер и демократски избори Во врска со потпишувањето на Кодексот за фер и демократски избори за парламентарните избори 2024 година, а кое се случи во Собранието на Република Македонија на ден 17.4.2024 година, политичката партија Родина Македонија ја известува јавноста

Прочитај повеќе »
Соопштение

ДИК ГИ ПОТВРДИ ЛИСТИТЕ НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ВО СИТЕ ШЕСТ ИЗБОРНИ ЕДИНИЦИ

На седница одржана на 12.4.2024 година ДИК ги потврди листите на Родина Македонија во сите шест изборни единици. На ждрепката одржана на истата седница, Родина Македонија го доби бројот 14 под кој ќе настапува на престојните парламентарни избори. Воедно, сакаме да укажеме на доцнење на целиот процес на потврдување на

Прочитај повеќе »

Не пропуштај на време да бидеш информиран за нашите активности!

Нова страница, Активности - Родина Македонија

Во услови кога нашиот народ и земја се под континуирано понижување и умирање кое се спроведува преку политичкиот, здравствениот, економскиот и образовен систем, Родина Македонија како нова организација, секогаш излегуваше јавно и гласно да проговори од позиција на вистина и заштита на македонската нација. На оваа страна поставивме дел од нашите активности, со цел да ни се приклучат што повеќе Македонци, за да може суштински да го промениме овој систем и Македонија да ја направиме достојно место за живеење за нас и нашите деца.

Издвојуваме од Родински разговори

ПЕТИЦИЈА ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО ЕВРОАЗИСКАТА ЕКОНОМСКА УНИЈА И БРИКС

ИНФО ОД ПЕТИЦИЈАТА ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО ЕВРОАЗИСКАТА ЕКОНОМСКА УНИЈА И БРИКС

Следете ги реакциите на потписниците како и одзивот на петицијата на следниот линк.

Резултати од петицијата

Родински разговори

Родински Разговори е проект на политичката партија „Родина Македонија“ кој е отворен за сите прогресивни, родољубиви Македонци кои се на линијата на Македонизмот, Вистината, праведноста и се надвор од востановените пропагандни матрици.

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ

СЕКОЈ ПЕТОК 21:30 ЧАСОТ ВО ЖИВО НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА И НА ЈУТУБ И РАМБЛ КАНАЛОТ
Во живо

Најчесто поставувани прашања

Родина е инцијатива произлезена од народот, народ кој од 1991 се залага Македонија да стане современа држава во која законот ќе важи за сите подеднакво, а Македонија ќе стане пристојно место за живеење на македонскиот народ и сите граѓани.

Исклучиво трудољубивиот и чесен македонски народ.

Ние сме уверени дека вештачките воено-хушкачки творби ЕУ и НАТО кои ни се распаѓаат пред очи наскоро нема да постојат и нашата програмска цел е да ја подготвиме Македонија за надоаѓачката геостратешка реалност и единствена природна опција за следните најмалку 100 години, а тоа е идејата на Шарл де Гол за Евроазија од Лисабон до Владивосток, како заедница на слободни и суверени народи.

Сите држави кои ја почитуваат Република Македонија, македонскиот народ, неговиот идентитет, јазик, култура и историја во иднина ќе бидат стратешки партнери во креирањето на надворешната политика на РОДИНА. Партијата во формирање има за цел да остварува билатерални односи со сите меѓународни фактори кои го почитуваат меѓународното право на самоопределување и суверенитет на секој еден народ, а со тоа и на македонскиот народ и кои би и помогнале на Република Македонија во остварувањето на нејзините стратешки цели.

Родина е партија која дејствува во Република Македонија но е отворена за членство на сите Македонци моментално зад границите на татковината. Уште повеќе, Родина ќе ги повика сите Македонци да се вратат во својата земја и ќе им даде државјанства, пасоши и ред погодности за полесно враќање со семејствата и пуштање нов корен на нашата родна грутка.