РЕАКЦИЈА НА ИЗЈАВАТА НА ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА АНКЕ ХОЛШТАЈН, ЗА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА

После „пророчкото“ предвидување на германската амбасадорка Урлике Кноц од 2009 година, каде за време на одржувањето на симулациска игра „Создаваме нова Европа“ во Педагошкиот факултет во Скопје, ќе изјави: „Во 2020 ќе бидете членка на ЕУ. Ќе имате ново име- ’Северна Македонија’. Владата ќе биде составена од партија со име ’Нова мaкедонска партија’ (денес) СДС), во која членови се Албанци и Македонци. Албанското население ќе го зборува македонскиот јазик, што е случај и денеска, а Македонците ќе го зборуваат албанскиот јазик,   што ќе го учат уште од детски градинки“ Денес, 11 години подоцна, уште една германска амбасадорка ни кажува како да се договориме со Бугарија, која има барања кои се еднакви на фашистичката окупација од 1941, каде заедно убивавте, мачевте, тероризиравте македонско население и ја следи истата линија…

ПрочитајРЕАКЦИЈА НА ИЗЈАВАТА НА ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА АНКЕ ХОЛШТАЈН, ЗА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА