СТОП ЗА МАСКИТЕ И ПОГРЕШНИТЕ МЕРКИ!

Почетокот на второто полугодие ни носи ново-стари апсурди мерки, кои ги поминуваат границите на ненормалното.  Во 21 век, во 2022 година, во македонските училишта сеуште вентилацијата на училните зимно време се прави со промаја, при која треба да се прави ротација на дечиња кои ќе седат до прозорот. Следната револуционерна мерка која веќе две години не дава никакви резултати, односно дава негативни е маската. Што преставува во суштина маската? Тоа ви е едно платно кое паѓа на подот, седи на клупа, во џеб, во ташна и кое функционира само до моментот додека младите не се сретнат во кафуле, концерт, забава. Интересни беа новогодишните забави, кои се одвиваа во кафулиња чии газди се токму тие кои ги носат мерките, каде на 100м2 имаше и по 300 млади. Родина Македонија…

ПрочитајСТОП ЗА МАСКИТЕ И ПОГРЕШНИТЕ МЕРКИ!

НАРУШУВАЊЕ НА ДОМОТ ПО ДОПРЕН ГЛАС Е ФАШИЗАМ, А НЕ ЗАШТИТНИ МЕРКИ!

„Министерот“ за внатрешни работи на „Нивната“ земја Северна, ги најави новите мерки кои вешто се прикриени позади завесата од театарот Пландемијата Ковид 19.Погледнете во една реченица колку апсурд и фашизам има.„Во ниту еден момент нема да правиме да се нарушува неприкосновеното право на домот, но контроли ќе мора да има. Дали со пријави, или по допрен глас, полицијата ќе може да отиде и да интервенира кај сопственикот и да провери дали има нарушувања или не, вели Спасовски“. По пријава, допрен глас, сега веќе може да ви влезат дома, да ви измерат температура и со тест кој воопшто не се препорачува за дијагноза, ПЦР тестот, да те одведат во здравствена установа која ги нема основните услови за било каква медицинска интервенција.( Искуствено, веќе , со не потврден позитивен тест…

ПрочитајНАРУШУВАЊЕ НА ДОМОТ ПО ДОПРЕН ГЛАС Е ФАШИЗАМ, А НЕ ЗАШТИТНИ МЕРКИ!

ПОСТОЈАНО НОСЕЊЕ МАСКА – НАУКА ИЛИ НЕШТО ДРУГО?

Министерот Филипче и Комисијата за заразни болести доставија предлог Одлуки до Влада на Република Македонија во врска со анти-корона мерките.Покрај предлогот за забрана за групирање на повеќе од четири лица, како и забрана за одење по гости на повеќе од четири лица, друга предлог-мерка е задолжително носење маски и на отворено. Правилото не би важело при спортување, за деца до шест години и за лица кои се возат во исто возило, а живеат во исто домаќинство. Не е јасно врз основа на кои закони, препораки или медицински докази Комисијата го дава овој предлог.Оваа предлог-одлука бара два осврти: правен и медицински аспект. Правен аспект:Во Член 8 од Уставот стои дека: „Во Република Македонија слободно е сѐ што со Уставот и Закон не е забрането“. Од ова произлегува дека треба…

ПрочитајПОСТОЈАНО НОСЕЊЕ МАСКА – НАУКА ИЛИ НЕШТО ДРУГО?