МЕРКИ БЕЗ РЕЗУЛТАТИ, БЕЗ ОДГОВОРНОСТ, БЕЗ ОСТАВКА!

Република Македонија запаѓа во сѐ подлабока економска, социјална, здравствена и национална криза.Општествениот систем кој ни е оставштина од минатиот век, нереформиран, подигнат на подобност и кодoшлак, криминал и корупција, продолжи да владее.Единствена новина е центарот на кој служи, сега е малку позападно.Театарот што се креира со некаква стратегија и загриженост на „државниот врв“ и Кризниот штаб за кризата со Ковид 19 е ефтина претстава платена со животите на нашите најмили.Прес конференции исполнети со политички маркетинг, празнотија, беда и демагогија..Наместо да се применат успешни терапии, усвојат здравствени протоколи, засили примарното здравство, мобилни екипи, мобилни болници, дополнителни капацитети за хоспитализирање, квалитетни медикаменти, подигање на имуниот систем кај населението на природен начин, ние се наоѓаме во состојба како вирусот да ни се појавил вчера.Луѓе ни умираат од банални причини, ни умираат…

ПрочитајМЕРКИ БЕЗ РЕЗУЛТАТИ, БЕЗ ОДГОВОРНОСТ, БЕЗ ОСТАВКА!