ПОСЛЕДНИОТ (ВО НИЗАТА) ШОВИНИСТИЧКИ БУГАРСКИ ВОЖД

КОЛУМНА: ТОМЧЕ ШИРКОВ, ЧЛЕН НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА Кирил Петков е бугарски словен (бјал б'лгарин) со типично македонско име и типично македонско презиме. Значи внимавајте не станува збор за Кубрат Пулев, Тервел Умеров, Аспарух Кардамов…Баш Кирил како наш Константин Филозоф. По мајчина страна е од с. Соколово т.е фамилија Шопи или кажи - речи Македонци, по таткова е од Грамаде (Срби), но прадедо му е од Радовишко…нејсе човекот денес се смета себеси за Бугар и тоа внимавајте Bulgar not Slavic Bulgarian. Друго важно за него е што станува премиер на Бугарија на само 40год, веднаш чим го исполни законскиот минимум. Израснал и се школувал во Ванкувар (Канада). Универзитет завршил во „Бритиш Колумбија", а магистрирал бизнис - администрација на „Харвард" како степендист на USAID.Избран е за премиер од…

ПрочитајПОСЛЕДНИОТ (ВО НИЗАТА) ШОВИНИСТИЧКИ БУГАРСКИ ВОЖД