КАДЕ Е „ГЛУШЕЦОТ“? ЌЕ ОДГОВАРА ЛИ „МАЧКАТА„?

КОЛУМНА: СОФИЈА АЧКОСКА, ПРЕТСЕДАВАЧ НА КОМИСИЈАТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ Празниците се зад нас. Заврши некако и првото полугодие од учебната 2022/23 година, а проблемите во образованието се заглавија како коска во грло, која треба под итно да се отстрани, во новата година. Од каде да тргнеме? Од лажните најави за бомби во училиштата, кои сакале да признаеме или не започнаа со оценувањето и тестирањето на учениците на крајот на првото тримесечеие, а завршија на крајот на првото полугодие, или од најавата на Министерот за образование и наука, дека учебниците кои иако ги чекавме целото прво полугодие, не стигнаа до последниот ден на годината или за тоа како после толку нереализирани работни денови, наставниците уапеаа реално да ги оценат учениците? На социјалните мрежи можеа да се се сретнат неколку претпоставки…

ПрочитајКАДЕ Е „ГЛУШЕЦОТ“? ЌЕ ОДГОВАРА ЛИ „МАЧКАТА„?