СТАРИОТ КОНСТРУКТ НА ЗАПАДНИТЕ ПРОПАГАНДНИ СИСТЕМИ ЗА РУСКОТО ВЛИЈАНИЕ НА БАЛКАНОТ И НИВНИТЕ ДЕНЕШНИ ИСПОСТАВИ!

Со текст со наслов „МОДЕЛ НА РУСКО ВЛИЈАНИЕ ПРЕКУ ПРОКСИ-ИЗВОРИ И ИНСТИТУЦИИ, ПРЕД ИЛИ ЗА ВРЕМЕ НА КЛУЧНИТЕ МОМЕНТИ ВО ЕВРОАТЛАНТСКИТЕ ИНТЕГРАЦИИ НА ЗЕМЈАТА“ од 14 Ноември 2020 година, порталот F2N2 (Fighting Fake News Narratives) или во превод „борци против лажни вести“, беше спомната нашата политичка партија Родина Македонија, во крајно лажен контекст, односно класичен Fake News Narratives, веќе виден во светот со Навални, Скрипал случајот, Русијагејт, итн.  Конструктот на текстот е потпрен на една приватна посета на нашата земја од страна на претседателот на меѓународната организација „РУСОВ“, Андреј Родионов, кој е голем пријател на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНСКИОТ НАРОД. F2N2 „борците за лажните вести“, инаку финансирани од американска амбасада и брифирани од домашни и странски служби, токму таа посета ја користат за цел еден конструкт за руско влијание…

ПрочитајСТАРИОТ КОНСТРУКТ НА ЗАПАДНИТЕ ПРОПАГАНДНИ СИСТЕМИ ЗА РУСКОТО ВЛИЈАНИЕ НА БАЛКАНОТ И НИВНИТЕ ДЕНЕШНИ ИСПОСТАВИ!