МИЛА ЦАРОВСКА, СО БЛАГОСЛОВ ОД ЦАРСКАТА НИ ВЛАДА, ВАКА ЌЕ ГИ (ПРЕ)ОБРАЗУВАЛА НАШИТЕ ОСНОВЦИ

Сѐ поактуелно станува прашањето за воведување на наставата по сексуално образование во деветто одделение во основното образование. Онаа, за која се спроведоа некакви анкети, во кои, нормално, образложението беше убаво спакувано во обланда за да биде широко прифатено. Што всушност се спроведува промовирајќи го сексуалното образование? Дали всушност се работи за спроведување на Родовата идеологија создадена од ЛГБТИ заедницата. (Навикнати сме да слушаме ЛГБТ, но во последно време е актуалена кратенката ЛГБТИ. Л – лезбејки. Жени кои општат со жени, Г- геј . Мажи кои општат со мажи. Б – бисексуалци. Оние кои општат и со мажи и со жени, Т – трансгендер. Оној кој го променил полот преку операција., или така се чувствува и претставува, И – интерсексуалци. Оние кои немаат точно дефиниран род, најчесто аномалија при…

ПрочитајМИЛА ЦАРОВСКА, СО БЛАГОСЛОВ ОД ЦАРСКАТА НИ ВЛАДА, ВАКА ЌЕ ГИ (ПРЕ)ОБРАЗУВАЛА НАШИТЕ ОСНОВЦИ