„ЕДЕН Е ИЗБОРОТ“ РОДИНА МАКЕДОНИЈА ГО ПРОГЛАСУВА ЗА УМРЕН!

Скоро три недели како е започната петицијата за членство на Република Македонија во Евроазиската Економска Унија и БРИКС, во организација на Родина Македонија. Огромен е интересот на Македонците за новиот #Мултиполарен свет, во кој Македонецот ќе може да биде Македонец од Република Македонија, со своите милениумски симболи, почитуван како народ, без преспански, бугарски, тирански договори. „Еден е изборот“ може да го прогласиме за умрен кај народот!   Официјалната електронска пошта на Родина Македонија Ги охрабруваме и другите Македонци да излезат од понижувачкиот отчовечен ГМО, трансродов, ЛГТБ, евроатлански свет и да се приклучиме на светот со богатства на култури, традиции, морални вредности, духовност. „Демократскиот“ медиумски евроатлански простор го повикуваме да овозможи натпревар на различни идеи и размисли, нели тоа е и суштината на демократијата. Смрт на фашизмот, слобода на…

Прочитај„ЕДЕН Е ИЗБОРОТ“ РОДИНА МАКЕДОНИЈА ГО ПРОГЛАСУВА ЗА УМРЕН!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК РОДИНО!

На денешен ден, 8 септември 1991 година, македонскиот народ гласаше за самостојна, суверена Република Македонија. Денес го славиме денот на независноста, идеал на милениуми генерации Македонци. Генерации кои ја миросаа оваа земја со планетарни дела, кои ја издигнаа Македонија на пиедесталот на земји и народи кои даруваа на човештвото, кои назаруваа, обединуваа, просветлуваа, описменуваа. Денес политичарите те предадоа Родино наша, те предадоа интелектуалците, УКИМ, црквата, војската, полицијата, судот и сите тие кои лебот го вадат од работниот македонски народ. Те предадоа за глупав сон за туѓи дворови, за ситна плата и лажна сигурност. Ние си поставивме задача: Да ја вратиме Твојата слава и славата на нашиот народ, верно и чесно служејќи ти! Вековита да си наша Македонијо!

ПрочитајЧЕСТИТ ПРАЗНИК РОДИНО!

СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД ПРИЗНАВАЊЕТО НА АВТОКЕФАЛНОСТА НА МПЦ-ОА ОД СТРАНА НА РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Политичката партија Родина Македонија, по повод признавањето наавтокефалноста на МПЦ – ОА од страна на Руската православна црква, изразувазадоволство, благодарност и почит кон ваквиот акт на најголемата и најзначајнатаЦрква во православниот свет. Со признавањето на Македонската црква се признавадолговековниот напор на нашата црковна организација и нашиот православенхристољубив македонски народ за возобновување на таа организација посленејзиното неканонско укинување.Истовремено, со актот на признавање на Руската православна црква сепродолжува процесот на црковно – правното затврднување на автокефалниот статусна нашата Црква, процес започнат со неодамнешното признавање од страна наСрпската првославна црква. Во овие мрачни времиња, сакаме да нагласиме декадуховното единство на родот наш голем славјански, е повеќе од потребно.Непријателите на Словото Божје и на славата на нашите народи повторно сенамножија и повампирија и одново го разгореа фашизмот. Па затоа, единството нанашиот род…

ПрочитајСООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД ПРИЗНАВАЊЕТО НА АВТОКЕФАЛНОСТА НА МПЦ-ОА ОД СТРАНА НА РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

ПЕТИЦИЈА ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО БРИКС+ И ЕВРОАЗИСКАТА ЕКОНОМСКА УНИЈА!

Родина Македонија започна со петиција за зачленување на Македонија во БРИКС+ и Евроазиската Економска Унија. Како Македонци со првиот Евроазиец кој ги обединил Европа и Азија, нашиот цар Александар Македонски, ние природно припаѓаме на тоа богатвото на култури и народи, сите до една жртви на западниот империјализам. Веќе 30 години живееме во агонија на исполнување на некакви услови за членство во ЕУ и НАТО, кои повеќе се услови за некоја психијатриска установа, отколку за членство во меѓународни организации. 30 години Македонија на патот кон ЕУ и НАТО е понижувана, тероризирана, уривана од внатре со војни, терористички акции, шарени револуции од невладиниот сектор финансиран од западните земји, вмешаност на западни амбасади и служби, превземени медиуми, политички систем, менаџиран судски систем, реформи во АРМ, полиција, итн…. РЕФЕРЕНДУМИТЕ ОД 8 СЕПТЕМВРИ…

ПрочитајПЕТИЦИЈА ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО БРИКС+ И ЕВРОАЗИСКАТА ЕКОНОМСКА УНИЈА!

ПЕТИЦИЈА ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО БРИКС+ И ЕВРОАЗИСКАТА ЕКОНОМСКА УНИЈА!

Родина Македонија ќе започне петиција за зачленување на Македонија во БРИКС+ и Евроазиската Економска Унија, како одговор на понижувачките услови на ЕУ.Сакаме да потсетиме дека првиот Евроазиец кој ги обединил Европа и Азија, бил токму македонскиот цар Александар Македонски.Ние таму природно припаѓаме, на богаството на култури и народи. Веќе 30 години живееме во агонија на исполнување на услови диктирани од членките на ЕУ, услови кои повеќе се за некоја ментлна установа, отколку за членство во меѓународна организација. 30 години Македонија на патот кон ЕУ и НАТО е понижувана, тероризирана, уривана од внатре со војни, терористички акции, шарени револуции од невладиниот сектор финансиран од западот, вмешаност на западни амбасади и служби, превземени медиуми, политички систем, менаџиран судски систем, реформи во АРМ, полиција, итн…. РЕФЕРЕНДУМИТЕ ОД 8 СЕПТЕМВРИ 1991 И…

ПрочитајПЕТИЦИЈА ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО БРИКС+ И ЕВРОАЗИСКАТА ЕКОНОМСКА УНИЈА!

ЈАВЕН ПОВИК ЗА БЛОКИРАЊЕ НА СОБРАНИЕТО ВО ЧЕТВРТОК ОД 12:00!

Во четврток започнува собраниската седница за уште едно обесчествување на нашата мајка Македонија, овој пат предлогот е француски со бугарски состојки, по рецепт од фашистичкото време на Европа! Ќе говори некоја Фон Дер Лајн, ќе продава басми за ЕУ! Да не останеме само на говори, песни и химна пеење, четврток е денот „М“, денот кога Македонија не повикува, да ја одбраниме нејзината чест! Затворете ги вашите домови, фирми, дуќанчиња, канцеларии и сите на улиците по македонските градови и села! Старо и младо, машко и женско, да се собереме пред Собранието, да го опкружиме со родољубие, храброст,смелост,решителност и во право време да го искажеме нашето НЕ, за да ја одбраниме честа на Македонија!

ПрочитајЈАВЕН ПОВИК ЗА БЛОКИРАЊЕ НА СОБРАНИЕТО ВО ЧЕТВРТОК ОД 12:00!

РОДИНА МАКЕДОНИЈА ИСПРАТИ ПИСМО ДО ЧЛЕНКИТЕ НА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ООН, РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА И НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА!

Во целост ви го пренесуваме писмото, Почитувани, Политичката партија Родина Македонија се обраќа до Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија за да ве запознае со актуелните случувања во нашата земја, но и со барање за посредување пред членките на Советот за безбедност на ООН и Народна Република Кина за насилието кое се врши од страна на западните земји врз Република Македонија и македонскиот народ, воопшто! Веќе подолг временски период Република Македонија е предмет на специјална хибридна војна, преку која се руши уставниот поредок на Репбуликата, како и волјата на нацијата изразена преку двата референдуми од 8 Септември 1991 година и 30 Септември 2018 година, кадешто народот јасно и недвосмислено одговори на трите референдумски прашања со „НЕ“ за НАТО; „НЕ“ за Европската Унија и „НЕ“ за Преспанскиот договор,…

ПрочитајРОДИНА МАКЕДОНИЈА ИСПРАТИ ПИСМО ДО ЧЛЕНКИТЕ НА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ООН, РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА И НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА!

ЈАВЕН ПОВИК!

Во овие траорни и одлучувачки моменти за нас Македонците (по род, државјанство и самоопределба), ги повикуваме сите партии и организации, независно дали се позициски или опозициски, леви или десни: ЗАЕДНО И ОДЛУЧНО да се спротивставиме на шовинистичките и геноцидни предлози на Бугарија и ЕУ (како извршител). РОДИНА МАКЕДОНИЈА во континуитет предупредува дека неминовно ќе дојдеме до ова следејќи го патот „Еден е изборот“. Не радува трезнењето на поединци и групи во парламентарната опозиција и позиција, за смртната опасност од т.н " Француски предлог". Затоа, свесни дека заедно сме посилни и покрај драстичните разлики во нашата идеологија и делување, но и свесни дека вие сеуште имате контрола над многу Македонци, родољуби и чесни патриоти…ве повикуваме заедно и вистински да застанеме во одбрана на МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНСКО, МАКЕДОНЦИ. Да ја отфрлиме…

ПрочитајЈАВЕН ПОВИК!

81 ГОДИНА ОД НАПАДОТ НА ЗАПАДНАТА ФАШИСТИЧКА ОСКА ПРЕДВОДЕНА ОД ГЕРМАНИЈА НА РУСИЈА И СССР!

Пред 81 година, нацистичката идеја која ја беше освоила цела западна европа, вклучително и англискиот двор, финансирана од големите капиталисти на западната елита, со 80% од сите расположиви сили удрија на Русија и Советскиот Сојуз. Ветувањата од страна на западните „сојузници“, за отварање на западниот фронт, се оствари 9 месеци пред падот на Берлин. Се чекаше до крај да искрвави рускиот и советските народи, кои со 26,6 милиони животи се положија на браникот на човештвото. За жал и денес на истите граници се наоѓаат истите елити, овој пат прикриени позади шарени идеологии, демократија, лаборатории, итн. Повторно словенските народи се на првите места со жртви во војните кои тие не ги започнаа. Наша задача како антифашистички народ е да Помниме и не заборавиме, од каде пристигнува злото и брато…

Прочитај81 ГОДИНА ОД НАПАДОТ НА ЗАПАДНАТА ФАШИСТИЧКА ОСКА ПРЕДВОДЕНА ОД ГЕРМАНИЈА НА РУСИЈА И СССР!

ЧЕСТИТКИ ДО БРАТСКИОТ РУСКИ НАРОД!

На братскиот руски народ му го честитаме 12 јуни - Денот на Русија, ден во слава на современата руска држава. Македонскиот и руски народ чекореа заедно низ милениумите помагајќи се во духовниот, културен, образовен развој, кои се важен сегмент од подигање на народ со слободарски дух. Во втората светска војна рамо до рамо се боревме против фашистичкиот окупатор и победивме. Денес сме тука, да го продолжиме тој пат и надградиме. Русија е напред на тој пат, штитејќи го семејството од одродничките идеологии, штитејќи ја својата земја од алчните западни елити, давајќи повторно пример, како се сака својата Родина и како се жртвува за истата.

ПрочитајЧЕСТИТКИ ДО БРАТСКИОТ РУСКИ НАРОД!