You are currently viewing АНТИ  ДРЖАВНИТЕ АКТИВНОСТИ НА НЕВЛАДИНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ФИНАНСИРАНИ ОД ЗАПАД И НОВАТА ИНКВИЗИЦИЈА!

Го потенцираме најновиот случај на невладините организации, коалицијата Маргини и Мрежата за заштита од дискриминација кои поднесоа тужба против професорот д-р Благоја Јанаков, за учебникот „Основи на персонологија 2“, што се користи во наставната програма на Филозофскиот Факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, врз основа на новиот закон за спречување и заштита од дискриминација.

Финансиери на оваа невладина организација се:

Родина Македонија прашува, кој им го дал правото на невладините организации, така грубо да се мешаат во образовниот систем и со какви РЕФЕРЕНЦИ и КВАЛИФИКАЦИИ го прават тоа?

Не е доволно да ги имаш светските учители по демонкратија како спонзори!

Родина Македонија искажува целосна поддршка за професорот д-р Благоја Јанаков, Со тебе професоре е целиот родољубив народ! 

ХЕРА, уште една невладина организација која во следната учебна година се вклучува со програма за сексуално образование на нашите деца од 9-то одделение. Македонските институции со дипломирани и искусни педагози, психолози не се доволни, па мораме со странски пари, од странска агентура, да увезуваме сексуално образование од запад. 

Прашуваме, дали културата на запад, која од времето на Рим се дави во педофилија, разврат, перверзија е компатибилна со културата и традицијата на нашиот македонски народ, кој живее во вредностите на семејството, верата, ја љуби земјата, твори писменост, духовност, просветленост?

Денес за децата кои живеат на запад, сведоци сме како од мали им се урива полот преку шарени претстави со право на избор за промена на пол, дури и пред да наполнат 18 год.

Со придобивките на Истанбулската конвенција, скоро во целиот свет, на малоголема врата ја протнаа и ја легализираа педофилијата на граница од 12 години, а бебињата станаа сексуални објекти! Дали за нас морална и етичка водилка се токму тие западни вредности каде се експериментира секс со децата од својот род и каде зоофилијата, некрофилијата станува легален тренд.

Суштинска разлика постои помеѓу љубовта од ист пол на западот и во Македонија.

На запад осцилира многу тесно, па потребни се лубриканти за таа љубов, а во Македонија тоа е побратимство, посестринство, нешто возвишено, свето! 

Да видиме и нив кој ги финансира:

Истите учители!

F2N2, невладина организација која си дава за право да одлучува што е вистина!? Друга специјалност и е русофобија.

Токму од оваа невладина организација, Родина Македонија беше окарактеризирана како екстремистичка десна организација.

Да видиме и нив кој ги финансира:

Може да се пофалат со врвот на пирамидата на учителите по демонкратија.

Тука ќе ја додадеме и НАТО индоктринацијата во нашите школи и градинки, што претставува грубо кршење на правата на децата. Да потсетиме за активностите на НАТО која е единствена воена меѓународна организација во 21 век која бомбардира суверени земји, народи и деца како жртви на тие бомбардирања. Денес по светот циркулираат ужасни слики од децата од Ирак, кои се раѓаат со деформитети поради осиромашен ураниум од НАТО бомбите за ширење на демократијата.

За нас Македонците по мисла, дух, традиција, одамна се запознавме со Армијата на Сорос од Отворено општество (Оpen society), Антифа, Шарена револуција, сквернавење на нашите споменици рушење на уставниот поредок на Република Македонија, со промена на име, бришење на идентет.

Премолчана ДИСКРИМИНАЦИЈА на цел еден народ!

Проверка на факти, вистина = 0.

Родина Македонија постојано го алармира македонското општество, од сѐ поголемата инволвираност на неолибералните структури и нивната крајно опасна идеологија по здравиот начин на живеење на нашето традиционално општество, како и нивната инволвираност во рушење на уставниот поредок на Република Македонија. Голема опасност е надвисната врз идните наши генерации, кои сѐ повеќе се воспитуваат во таа отпадната од човек идеологија, а чии резултати се веќе видливи во западните општества.

При овакви закани, потребна е целосна мобилизација на целиот умно способен, некомпромитиран и некорумпиран дел на нашето традиционално македонско општество, за устројување на нашето општество во вредностите на македонската цивилизација, култура, традиција.

Родина Македонија по однос на невладините организации, во своите програмски цели јасно ја има дадено насоката на дејствие. Тоа се целите 9 и 10, кои гласат:

9. Протерување на сите странски формални и неформални воени формации од територијата на Република Македонија.

10. Поништување на регистрацијата и дозволата за работа на сите НВО финансирани со странски средства.

Да се обединиме во вредносен систем , а не за гола власт!