You are currently viewing ДЕЛЕГАЦИЈА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПОЛОЖИ СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА ВЕЧНОТО ПОЧИВАЛИШТЕ НА ВЕЛИКАНОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ!

Делегација на Родина Македонија, составени од Коста Јовчевски, Виолетка Петковска и Томче Ширков положи свежо цвеќе во храмот Св. Спас, на вечното почивалиште на апостолот на македонската револуционерна борба за ослободување на Македонија, Гоце Делчев.

Условите во кои се одвиваше целиот настан, беа крајно понижувачки, недемократски и не содејствуваа со големината и идеалот на Гоце.

Колонијата која носи име на туѓа држава „Северна“, е спротивна на идејата на Гоце за слободна Македонија.

Ние до крај остануваме верни токму на тој идеал, слободна и суверена Македонија!

Бидете дел од Родина Македонија, дел од новиот #постзападен, #мултиполарен свет!