You are currently viewing Родина Македонија по повод 9 мај – Ден на победата над фашизмот, оддаде почит и положи цвеќе пред споменикот „Денот на победата“.

Пред 78 години, благодарение на Црвената армија и НОБ на јужно словенските народи, Македонецот конечно го реализираше идеалот за сопствена држава на 49% од неговата етничката територија.

Денес, таа победа, на перфиден начин ни се одзема дел по дел.
Се повампирија повторно истите сили како од времето на хитлерова германија.

Ние тоа нема да го дозволиме!
Верни на идеалите на нашите претци, кои со своите животи во милениуми генерации се вградуваа во идеалот за слободна суверена Македонија, ние ќе продолжиме по истиот пат.

Слава им!

This Post Has One Comment

  1. Драган Крајовски

    Браво РОДИНА.

Comments are closed.