Во услови кога се ограничени правата на луѓето поради нивниот здрав разум да не примаат неиспитани вакцини, да спроведуваш масовна операција Попис на терен, кај што вакцинирани, односно невакцинирани попишувачи ќе влегуваат во домови кај вакцинирани и невакцинирани членови на семејства, преставува нарушување на сите досегашни мерки и протоколи превземени од хибридниот режим инсталиран од надвор и загрозување на здравјето на целата нација.
Уште посилни се аргументите што овој попис ги прекршува меѓународните стандарди за попишување, Уставот и законите на Република Македонија и е дел од социјален инженеринг на странски центри, за менување на етничката карта на Република Македонија, сценарио веќе видено на овие простори со менувањето на етничката карта на Егејска Македонија, од истите центри.
Родина Македонија нема да признае Попис под овакви услови!
Крени се наш народе, доста молчиш!
Станете активист, поддржувач на Родина Македонија!