Иницијативата Родина го подржува и повикува на учество на маршот на гордоста во чест на традиционалното семејство кој на 29ти јуни го организираат невладини патриотски организации.

Сведоци сме на се поагресивниот напад врз традиционалнте вредности на нашиот народ, напад врз детето од мала возраст, вулгаризирање на жената и феминизирање на мажот, како дел од еден план за растурање на традиционаното семејство и општество и креирање на загубени единки и држави кои ќе бидат обично бројче на корпорацијата и конзумент на нивните нездрави производи.

За Родина семејството е светост, слободата одговорност а децата иднина на нашиот македонски народ.