You are currently viewing КАЗНА ЗА ИСТАКНУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ!?

Антидржавната конструкција „Северна“, подигната од „шарени револуционери“, одродени Македонци и УЧК активисти, под менаџмент на западните амбасади, се почесто врши тортура врз македонското население, не срамјеќи се тоа да го прави и на големи верски празници.

На големиот православен христијански празник Водици во Охрид, „македонска“ полиција, во која немало ниту еден етнички Македонец, го легитимирала човекот кој го поставил македонско знаме во сопствената држава Република Македонија и му напишала прекршочна пријава.

Апартхејдот „Северна“ се повеќе тоне во фашизам и антимакедонско дејствие, малтретирајќи и гонејќи Македонци.

Да потсетиме на еден настан од 2019 година кога се развиори албанското знаме на Самоиловата тврдина, кое е знаме на туѓа држава и каде случајот помина само со некаква опомена.

Срамен е и молкот на двете таканаречени македонски партии СДС и ДПМНЕ, кои го поддржуваат дивеењето на УЧК во системот и институциите.

Родина Македонија стои на располагање на нашиот брат Македонец, за собирање на средствата за пријавата.

Ќе изгрее сонцето на слободата за Македонците!

Бидете дел од Родина Македонија, дел од новиот #постзападен, #мултиполарен свет!