You are currently viewing НАЈГОЛЕМИОТ НЕПРИЈАТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИТЕ СЕ АЛБАНЦИТЕ-НАТРАПНИЦИ!?
  • Post category:Колумна

-Од сечачот на македонски глави Џемо Хаса до многу негови следбеници во скапи одела и кравати!?

-До кога со уцени, закани со војна, само повелете, СПРЕМНИ СМЕ ЗА РАЗВРСКА!

Колумна: Елизабета Чингарова Матевска, член на Претседателстово на Родина Македонија

Првиот амбасадор на Германија во Македонија Др. Ханс Лотар Штефан, кој ги користел сите државни архиви на Германија од 19 век до 1913 година, ја напиша книгата МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗОЛ, во која ја аргументира вистината на постоењето на МАКЕДОНСКИОТ НАРОД.

Сите архивирани документи од германската држава од 19 век потврдуваат дека постои засебен Македонски народ, кој вековно живее на овој простор, а никако македоно-бугарски, македоно-српски или македоно-грчки народ.

Во едно поглавје во книгата МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗОЛ, експлцитно ни УКАЖУВА „ ОПСТАНОКОТ НА ДРЖАВАТА, РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е ВО ГОЛЕМ ЗНАК НА ПРАШАЊЕ!‘‘ Поради аспираторско негаторските политики на сите соседни држави, како во минатото исто така и денес со иста жестокост!

Притоа, направи една компарација, која ја потврдува горе посочената негативна политика на соседите. Вели „ Осамостојувањето на Словенија, искрено беше поздравено и прифатено од нејзините соседи, наспроти негативниот однос на соседите но и на меѓународната заедница кон Македонија.‘‘

НО! УКАЖУВА ТОЈ!

СЕПАК, НАЈСЕРИОЗНИОТ СУБВЕРЗИВЕН ФАКТОР, КОЈ МОЖЕ ДА И НАШТЕТИ И ДА ЈА СРУШИ ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА Е ВНАТРЕШНИОТ АЛБАНСКИ ПОЛИТИКАНТСКИ ФАКТОР, кој се држи до невистината, дека ова е старо албанско тло, исто како што тврдат и нивните „ побратими‘‘ бугари, грци но и српската официјална политика во минатото, повеќе од малоумно нели!

Сепак, тука ќе посочам еден несоборив аргумент, имено писателот Луан Старова вели,… Брановите на војната на ова копно истоварија многубројни арки со спасени семејства…имаше едно сефардиско семејство, едно ерменско семејство на музичари, неколку турски семејства, неколку семејства од грчка Македонија, меѓу бројното македонско население…во Скопје…

Токму сега 20 години покасно го живееме тоа пророчко реалално, но и пријателско укажување на македонскиот пријател Др. Ханс Лотар Штефан. Самоурушување, кое започна од самиот старт на македонската самостојност, односно недоволната самопочит и потпирање на сопствените сили, на вековната традиција на почит на македонската соборност и почит кон сопствениот РОД!

Веќе длабоко сме навлезени во самоурушувањето на државата, колку однадвор, толку и одвнатре, со СУБВЕРЗИВНИТЕ договори, Охридскиот, Преспанскиот, Бугарскиот но секако и Албанската инвазивна политика преку Тиранската платформа.

Како кула од карти последователно се уништуваат сите обележја на една суверена држава и македонскиот народ носителот на државниот суверенитет!

Името, идентитетот, историјата, територијата, недвижностите, ресурсите, се‘ е ставено на маса за докусурување и раскрчмување, од страна на домашните предавници под будното око на албанскиот уценувачки партнер, од една страна и соседите и меѓународната заедница од другата страна. Баланс нема!

Како последна уцена, дел од албанскиот фактор инсистира на формирање на таканаречена „Заедница на албански општини‘‘, по примерот на Косово. Со објаснување, дека тоа би било во духот на западните вредности и партнери! Да секако тие се ваши партнери и во целост ве поддржуваат во сите зла кои ги правите врз нас Македонците, без нив сте минорни, но и гревот ви е заеднички, а денот за разврска се наближува. Нели фамилиите тука и во Косово им биле заедничи, сакале да делат исти вредности! Да точно исти сте, заеднички ви се фамилиите, затоа што грото сте натрапници од Косово!

Некои од албанските политиканти одат толку безочно безобзирно што велат, „Со територијалната распределба во албанските општини оформени се македонски енклави, со што се нарушува албанскиот територијален континуитет!‘‘

И малку ние, НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ ВО СОПСТВЕНАТА ТАТКОВИНА, ВО КОЈА МИЛЕНИУМСКИ ПОСТОИМЕ, СМЕ ИМ ГО НАРУШУВАЛЕ ТЕРИТОРИЈАЛНИОТ КОНТИНУИТЕТ!

ДА! ТРЕБА НОВА ТЕРИТОРИЈАЛНА ПОДЕЛБА!

НО! ПРЕДХОДНО!

-ПОПИС-СПОРЕД СИТЕ СТАНДАРДИ!

-ПРЕИСПИТУВАЊЕ НА СИТЕ НЕЛЕГАЛНО ДАДЕНИ ДРЖАВЈАНСТВА!

-ПРОТЕРУВАЊЕ НА СИТЕ АЛБАНСКИ СЕПАРАТИСТИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ!

-УКИНУВАЊЕ НА СИТЕ ШТЕТНИ ДОГОВОРИ!

-Вработување според квалификација, преиспитување на штанцани дипломи, го пребукиравте административниот систем и шуто и рогато сте на државно македонско виме!

ПОТОА ЌЕ ПРАВИМЕ РЕАЛНА ТЕРИТОРИЈАЛНА ПОДЕЛБА, НО НЕ КАКО СЕГАШНАВА, КОЈА ВИ ОВОЗМОЖИ ДА БИДЕТЕ МНОЗИНСТВО И ТАМУ КАДЕ ШТО РЕАЛНО НЕ СТЕ!!!

Непријателот и натрапникот се одомаќинија кај нас, до толку што тие решаваат што и како, без да ни образложат зошто! Не ги интересира како тоа го примаме ние суверенот, дали тоа не уништува, омаловажува, навредува, со назнаката дека патот до е ЕУ е трнлив!

Да трнлив и самоуништувчки само за нас Македонците, но некои влегоа во таа ваша ЕУ, без уцени, без поглавја, без мака!

РАЗБЕРЕТЕ, НЕ ЈА САКАМЕ ЕУ!

НАТО, ВООПШТО НЕ!

ИМА САМО ЕДЕН ПАТ ДО СЛОБОДА И САМОСТОЈНОСТ!

А тоа е, ПОСТОЈАНО ДА ИНСИСТИРАМЕ НА ТОА ШТО СМЕ-МАКЕДОНЦИ, КОИ ИСКОНСКИ ЖИВЕЕМЕ НА ОВАА МАКЕДОНСКА ЗЕМЈА!

Народ кој е поделен, расчеречен, тероризиран, асимилиран, угнетуван, етнички чистен, корнет од вековното тло…