Поддржано од Родина,

Почитувањето на Народната Референдумска Волја – НЕ за Преспански, ЕУ, НАТО – ОБВРСКА НА СЕКОЈА ИДНА МАКЕДОНСКА ВЛАСТ!

Почитувани браќа и сестри,

СУВЕРЕНИ МАКЕДОНЦИ,

По повод 30-ти Септември, ДЕНОТ НА ЈАСНО ИСКАЖАНАТА НАРОДНА ВОЛЈА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД: ТРИ ,,НЕ“ на; ,,северна“, ЕУ и НАТО!

Во изблик на силно родољубие, кај повеќе организации, кон сопствената татковина, Ве покануваме за заедничко организирање, креирање и активно учество на годишнината на ОВОЈ СВЕТОЛ ПРАЗНИК НА НЕПОКОРОТ, 30-ти Септември 2019 година.

Тоа, за нас, СУВЕРЕНИТЕ на МАКЕДОНИЈА е најголемата причина СЕГА, откако го доживеавме сопствениот ГЕНОЦИД,

Да се ОСЛОБОДИМЕ од се уште присутните стеги ВО САМИТЕ НАС, ОД НАШИОТ САМОШТИТ, (ОД САМИТЕ СЕБЕ), кој НÉ СПРЕЧУВА ДА ЈА ОСЛОБОДИМЕ МАКЕДОНИЈА, А СО ТОА И СЕБЕСИ, КАКО СУВЕРЕНИ!

Зарем тоа не е нашата ЦЕЛ, ТОА што СЕКОЈ ОД НАС, РОДОЉУБНИТЕ МАКЕДОНЦИ ГО ПОСАКУВА!?

Зарем тоа не е ЦЕЛТА НА СИТЕ НАШИ заложби, иницијативи, непокорот, граѓанската непослушност, каравани, бојкот, блокади, барикади, на сите македонски родољубни здруженија, субјекти, партии, поединци, интелектуалци, професори, духовни водачи, СО ЉУБОВТА ЗА МАЈКА МАКЕДОНИЈА!?

Во ова пресудно време за ОПСТОЈ на Македонскиот народ и држава, наместо со ,,поделбите“ на народот, СЕГА да настапиме со вистинската заложба, аманет, парола:

ЗАЕДНО ДА ЗАСТАНЕМЕ КАКО МАКЕДОНСКИ НАРОД, со цел ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ОКУПАТОРСКТА ДИКТАТУРА!

Со тој аманет и заложба, секој од нас, со свои иницијативи и ДЕЛА, ДА ГИ ПРИНЕСЕ НА ,,ОЛТАРОТ МАКЕДОНСКИ“ И ДА ГИ ВГРАДИМЕ ВО СУВЕРЕНОСТА!

Нека тоа биде нашиот МАКЕДОНСКИ ПАТ И НАЧИН ДА ИМ СТАВИМЕ КРАЈ НА МЕЃУСЕБНИТЕ ПОДЕЛБИ И АНТАГОНИЗМИ, со кои недозволено го делиме Македонскиот народ.

Од име и во интерес на Македонскиот народ да сме ЕДНО НЕПОКОРНО РОДОЉУБНО БРАТСТВО/ЕДИНСТВО И С О Б О Р Н О С Т!

22.09.2019 г.

Од СУВЕРЕНИТЕ 1.200.000 Македонци кои го бојкотираа референдумот на 30 септември 2018 г.

Придружи се и ти како Суверен/организација