Европската политика кон Македонија и Македонците е константа во последните 200 години.Откако англо-саксонските династии се востоличија на Балканот и ги кренаа државите Грција и Бугарија, во континуитет Македонците и Македонија се под притисок на етнички чистења, менување на етнички карти, целосна промена на топонимија и менување на целокупниот простор на кој живее македонскиот народ. Овој процес го прати и промена на историјата и историските факти и креирање на геополитичка историја во корист на англо-саксонските интереси на Балканот.

1913, поделба на Македонија и етничко чистење на Македонците во Егејска Македонија.
1923, година Договорот од Лозана, каде се промени етничката карта на Егејска Македонија со влез на 1,2 милиони таканаречени Маџири од мала Азија.
1948, Македонија и Македонците први после 2 светска војна ги осетија напалм бомбите на англиските и француски авиони.
1991 до 2020, континуирано негирање од страна на ЕУ на правото на сопствена држава, јазик, писмо и народ.

Денеска Македонците во Грција и Бугарија, инаку членки на ЕУ и НАТО, ги немаат ОСНОВНИТЕ ЧОВЕКОВИ ПРАВА, загарантирани со меѓународното право.
Повеќе од 70 години Македонците етнички чистени од Егејска Македонија ги бараат правата на приватна сопственост за имотите во тој дел на Македонија, која Грција против правно ги користи.
Тоа треба да биде предмет на разговори и преговори на Македонија со Грција, Бугарија и ЕУ а не некакви преговори за историја, име, јазик.

Во нашата колективна меморија како народ, кога ќе се спомене Европа, секогаш се мисли на Вавилонската блудница, која денеска е во врвот на двојните стандарди, неморал и отпадништво, педофилија, хомосексуализам, одродништво.
Погледнете ги реперезентите на државите кои по системот на негативна селекција се поставуваат од ЕУ во балканските држави и ќе ви стане јасно за каква Европска унија се работи.
Самите државни елити работат против интересите на сопствените народи, а во интерес на големиот криминален картел, што носи име ЕУ.

За Родина Македонија ЕУ е темно минато, со кое македонскиот народ со Референдумот од 30 септември 2018, стави КРАЈ.

Ние денеска сме исправени пред предизвикот да ја поставиме Република Македонија во новиот повеќецентричен свет како суверена земја, да ги вклопиме нашите национални интереси со интересите на новите сојузи и македонскиот светоглед на вистински соживот помеѓу народите да го поставиме на пиедесталот на светот.
Родина Македонија е токму на тој пат.

Бидете дел од политичката партија „Родина Македонија“

https://rodina.org.mk/pristapnica/