Понеделник, 18 Мај,2020 година, Битола,Македонија.

По повод 148 години од раѓањето и 115 Лета Господови од
погибијата на Македонскиот Легендарен Војвода АЛЕКСАНДРО ТУРУНЏЕ, во организација на нашата политичка партија РОДИНА МАКЕДОНИЈА ќе се одржи Панихида…

Чествувањето започнува во 11.00 часот на гробот на Херојот,во црквата Св.Недела во Битола…
Вечнаја Памјат на АЛЕКСАНДРО ТУРУНЏЕ и на сите херои кои паднаа
за својата татковина.
РОДИНА МАКЕДОНИЈА!
Амин…