You are currently viewing ПОВИК

Почитувани браќа и сестри, членови и поддржувачи на РОДИНА МАКЕДОНИЈА, Македонци и Македонки по род, државјанство и самоопределба, сите свесни луѓе, ве повикуваме на

МИРЕН ПРОТЕСТ

НА 29 ЈУНИ 2023 ГОД. ВО 18 ЧАСОТ ПРЕД СОБОРНИОТ ХРАМ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”

  • Да ја поддржиме нашата црква МПЦ – ОА во нејзините залагања за заштита на децата;
  • Да искажеме револт и незадоволство од хунтата на власт, прикриената диктатура и нивните глобало-декадентски закони и практики, ништењето на нашите род, народ, култура и традиции.
  • Да излеземе во што поголем број и силно да покажеме дека нема да им помине културолошкиот геноцид и етноцид.

Македонија на Македонците!

Придружете се на телеграм каналот на Родина Македонија https://t.me/rodina_makedonija

Бидете дел од Родина Македонија, дел од новиот #постзападен, #мултиполарен свет!

Пристапница