Родина Македонија

Кои сме ние

Ние сме обичниот македонски народ, ја делиме судбината со мнозинството и се залагаме за правда и еднаква можност за сите.

Зошто ние

Ние започнавме да се организираме во тоа што е одлика на нашиот народ. Чест, морал, соборност, традиција и систем на вредности.

Каде сте вие

Без вас, сето ова е залудно. Силата е во разбудената единка која работи заедно со други единки, за доброто на целиот народ и нација.

Како започна

Започна како активизам на улица, за Македонија.Предадени од политичките структури решивме да кренеме Организација на народот.

Нашите Ставови Реакции Соопштенија

Соопштение
zoran972

ДЛАБОКО СОЧУВСТВО ДО ЖРТВИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО ТУРЦИЈА И СИРИЈА!

Родина Македонија искажува длабоко сочувство до жртвите од земјотресот кој ги погоди Турција и Сирија. Нашите молитви денес се за турскиот и сирискиот народ. Бог да ви даде сила да ги пребродите овие тешки мигови! Упатуваме апел до Владата на нашата земја, да прати итна помош во спасувачки екипи и

Прочитај повеќе »
Соопштение
zoran972

ДЕЛЕГАЦИЈА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПОЛОЖИ СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА ВЕЧНОТО ПОЧИВАЛИШТЕ НА ВЕЛИКАНОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ!

Делегација на Родина Македонија, составени од Коста Јовчевски, Виолетка Петковска и Томче Ширков положи свежо цвеќе во храмот Св. Спас, на вечното почивалиште на апостолот на македонската револуционерна борба за ослободување на Македонија, Гоце Делчев. Условите во кои се одвиваше целиот настан, беа крајно понижувачки, недемократски и не содејствуваа со

Прочитај повеќе »
Реакција
zoran972

ОСУДА НА ТОТАЛИТАРИЗМОТ НА ВЛАДАТА НА „СЕВЕРНА“!

Во сопствената држава, државата на Македонците, ни беше спречено да појдеме на почивалиштето на нашиот идеолог, учител, револуционер, Гоце Делчев, од кордони полиција. СЕВЕРНА се подлабоко и подлабоко тоне во тоталитаризам, криминал, анархија. Не памети историјата оваков пример, каде на сопствен народ не му се дозволува чествување на идеолог кој

Прочитај повеќе »
Колумна
zoran972

ФАШИСТИ, КОМУНИСТИ, ФЕДЕРАЛИСТИ, СИТЕ БУГАРИ СЕ ИСТИ

КОЛУМНА: TOMЧЕ ШИРКОВ, ЧЛЕН НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА На 03.02.1922година бугарскиот премиер Александар Стамболијски издава декрат за покачување на националната безбедност со формирање на специјални вооружени сили наречени “Портокалова гарда“. Кои имале за цел да ги следат ловат и уништуваат (без предупредување) четите на #Организацијата. Со акцент на четите

Прочитај повеќе »
Соопштение
zoran972

80 ГОДИНИ ОД ПОБЕДАТА НА СОВЕТСКАТА АРМИЈА ВО ГОЛЕМАТА СТАЛИНГРАДСКА БИТКА!

Родина Македонија упатува братски честитки до рускиот и советските народи по повод 80 години од победата на Советската армија во битката за Сталингард. Македонскиот народ кој беше дел од антифашистичката коалиција, не ја заборава жртвата на рускиот и советските народи, без кои немаше да се победи фашизмот. Ние се поклонуваме

Прочитај повеќе »
Соопштение
zoran972

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И ПОСЛЕ ВЕК И ПОЛОВИНА ГИ ОБЕДИНУВА МАКЕДОНЦИТЕ!

Гоце Делчев, апостолот на македонската револуционерна борба, нашиот учител кој го будеше поробениот македонски народ од вековното турско ропство, после век и половина повторно го обединува и сплотува македонскиот народ, токму околу идеалот за НЕЗАВИСНА, СУВЕРЕНА МАКЕДОНСКА држава. Политички партии со различни идеологии, организации, поединци, сите сплотени во мислата и

Прочитај повеќе »

РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ

СЕКОЈ ПЕТОК21:30 ЧАСОТ ВО ЖИВО НА ФЕЈСБУК СТРАНАТА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА
Во живо

Родински разговори

Родински разговори секој петок во 21:30 на фејсбук страната на Родина Македонија. 

Најгледана емисија во нашите Родински Разговори беше со почитуваната Мирка Велиновска. емисија која траеше  2:30 минути. 

Најчесто поставувани прашања

Родина е инцијатива произлезена од народот, народ кој од 1991 се залага Македонија да стане современа држава во која законот ќе важи за сите подеднакво, а Македонија ќе стане пристојно место за живеење на македонскиот народ и сите граѓани.

Исклучиво трудољубивиот и чесен македонски народ.

Ние сме уверени дека вештачките воено-хушкачки творби ЕУ и НАТО кои ни се распаѓаат пред очи наскоро нема да постојат и нашата програмска цел е да ја подготвиме Македонија за надоаѓачката геостратешка реалност и единствена природна опција за следните најмалку 100 години, а тоа е идејата на Шарл де Гол за Евроазија од Лисабон до Владивосток, како заедница на слободни и суверени народи.

Сите држави кои ја почитуваат Република Македонија, македонскиот народ, неговиот идентитет, јазик, култура и историја во иднина ќе бидат стратешки партнери во креирањето на надворешната политика на РОДИНА. Партијата во формирање има за цел да остварува билатерални односи со сите меѓународни фактори кои го почитуваат меѓународното право на самоопределување и суверенитет на секој еден народ, а со тоа и на македонскиот народ и кои би и помогнале на Република Македонија во остварувањето на нејзините стратешки цели.

Родина е партија која дејствува во Република Македонија но е отворена за членство на сите Македонци моментално зад границите на татковината. Уште повеќе, Родина ќе ги повика сите Македонци да се вратат во својата земја и ќе им даде државјанства, пасоши и ред погодности за полесно враќање со семејствата и пуштање нов корен на нашата родна грутка.