You are currently viewing ПРОМЕНА НА ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ КАКО ИЗБОРНА АЛАТКА!

Не случајно промената на личните документи се прави во предизборието!

На СДС, но пред се на западните инжинери за изборен инжинеринг, добро им е познат односот на Македонците кон западното колонијално име „Северна“.

Да ја потсетиме оваа колонијална управа дека непочитување на Референдумот од 30 Септември 2018 година, кој инаку е составен дел од договорот, како и ставање во процедура на договор кој не е потпишан од овластено лице Претседател на држава, а таков е Преспанскиот, преставува кривично дело, за кое еден ден сигурно ќе се одговара.

Интересно е што обврските кои ги превземала колонијалната управа на Северна од тој ништовен договор, вели дека во рок од 5 години од почеток на преговорите со ЕУ треба да се променат личните документи. А ние не ги започнавме тие преговори, туку имаме нови условувања, каде душата треба да си ја дадеме на ѓаволот, односно Бугари во Устав и ревизија на историјата.

Зошто македонската нација да плаќа трошоци за промена на лични документи за ништовен договор, кој и како таков не го почитува ЕУ?
А трошоците не се мали, за едно четиричлено семејство тоа може да достигне и фантастични 15.000 денари.

Рејтингот на СДС е катастрофален, бетониран на 200 000 негови слепи поддржувачи, луѓе без своја земја и идентитет.

Токму промената на личните документи треба да обезбеди бојкот на родољубивото гласачко македонско ткиво. Во такви услови и со така низок рејтинг на СДС, како и со четироструките државјанства на 150 000 Албанци кои циркулираат во 4 држави на Балканот, ќе се обезбеди повторно власт во Република Македонија.

Тоа е многу опасен процес по македонските национални интереси, да се остави оваа власт уште 4 години!

Родина Македонија ја повикуваа парламентарна и вонпарламентарна опозицијата на заеднички настап во спречување на овој процес и нарушување на нормалните услови за престојните избори, ако има нешто нормално во оваа колонија „Северна“, како и почитување на Референдумот од 30 Септември 2018 година!


Придружете се на телеграм каналот на Родина Македонија Телеграм Родина

Бидете дел од Родина Македонија, дел од новиот #постзападен, #мултиполарен свет!

Пополнете пристапница