Повторно и по кој знае кој пат тепани македонски деца од албански банди. Родина апелира до МВР и Судството да го расчистат случајот и санкционираат сторителите, иако немаме големи очекувања, бидејќи криминалот и тероризмот се насила инсталирани во највисоките државни институции. Затоа имаме репризирање на оваа етнички мотивирано насилство и дивеење.
Човекови права бараат, терор спроведуваат. Во театар влегуваат, како во каменолом се однесуваат. Се декларираат како навивачка група за афирација на спортската култура, дејствуваат како група за физичка елиминација на наркокартел. Името им е шверцери а задачата вршење терор и сеење страв помеѓу македонското население. Целта е јасна, тивко етничко чистење. Протерување на Македонците од нивните вековни огништа. Беа арнаути, геги, балисти, шиптари а сега се албанци. Имињата сами си ги менуваат за да ги прекријат крвавите траги кои зад себе ги оставаат низ вековите. Нашето име насилно го менуваат за да ја прекријат чистотата на еден народ кој милениуми наназад рака не кренал на никого а светот го задолжил со огромно културно наследство.
И после се, корумпираните глобалистички послушници и нивните бесрамни медиумски мегафони имаат уста да велат дека Родина била националистичка и не само тоа, туку и ултранационалистичка. Да, Македонците отсекогаш биле националисти, си ја сакале својата култура и својот народ, затоа што има што да се сака и има со што да се гордее македонскиот народ. Национализмот не е негативна појава, како што окупаторската пропаганда ни го претставува тоа. Национализмот е афирмирање и заштита на своето, но и почитување на туѓото. Ова што сега се случува врз македонскиот народ е фашизам, етноцид и етничко чистење.
И истите бесрамни глобалофашистички домашни слуги кои едни геноцидно ги бришат Македонците а другите даваат цензус и парламентарен декор за тоа со цел спасување на сопствениот корумпиран задник велат Родина се грижела само за Македонците. Точно е и ова. Но ова е само поради причината што само македонска историја се брише, македонски деца тепаат и малтретираат по улици, автобуси и училишта, македонска крв се лее по улиците.
Циганите станаа Роми, Шиптарите Албанци, Македонците коси цртички. Ромите имаа своја европска деценија за унапредување на правата, разни белосветски дипломати се наредија за правата на Албанците, за Македонците само агенди за поништување на знаме, историја, име, идентитет и протерување од своите домови и напалм бомби. За егејците и пиринците е забрането и да се зборува. Затоа Родина се грижи само за македонските интереси, затоа што само тие се загрозени. Интересите на сите останати се заштитени од т.н. надворешен фактор, фактички окупатор. Македонските човекови права укинати, загрозен е физичкиот интегритет. Но ова никако не значи дека во програмата на Родина постои дискриминација на малцинствата.
Во слободна Македонија ќе има место за сите кои го почитуваат законот, но не и за оние кои делат улична правда по етнички клуч.

Бидете дел од иницијативата за политичка партија „Родина“
https://rodina.org.mk/pristapnica/