You are currently viewing РОДИНСКИ РАЗГОВОРИ, 8.12.2023 (петок), 21:30
  • Post category:Uncategorized

ТЕМА:

“МАКЕДОНСКИ СТРАДАЊА”

Родина Македонија го посети Банско- Пиринска Македонија, родниот крај на револуционерот, идеолог и поет Никола Јонков Вапцаров,убиен од бугарските фашисти. По повод 114от негов роденден. Остваривме средби со нашите задгранични преставници но и со други организации на Македонците во Пиринска Македонија.

УЧЕСНИЦИ:

ТОМЧЕ ШИРКОВ – Заменик Претседавач на Претседателството на Родина Македонија

ВИОЛЕТА ПЕТКОВСКА – Претседавач на Жени Родина Македонија

На јутуб каналот на Родина Македонија

https://www.youtube.com/@rodinamakedonija