You are currently viewing РУДНИК НА СМРТТА ВО СТРУМИЦА НЕМА ДА ИМА!

Родина Македонија е згрозена од корумпираноста на судството, но и од „транспарентноста“ на „македонската“ влада предводена од Ковачевски, каде тивко во „Службен весник на Република Македонија“ бр. 141 од 4.7.2023 г. објави одлука со која се спојуваат концесиите за рудникот „Иловица-Штука“, која е клучна и која беше и најголема пречка за добивање на дозвола за експлоатација!

Судството уште еднаш расцвета како пупка, под притисок на кешот, партиските интереси и интересите на меѓународните корпорации.

Македонецот треба да разбере дека повеќе немаме правна држава и дека треба да ги земеме работите во свои раце.

Интересно е како на владите на оваа карикатурна творба која носи име „Северна“ пред медиумите устите им се полни со демократија, транспарентност и отчетност, а во тајност носат одлуки кои влијаат на еден цел регион богат со природа, жив свет, потенцијал за органска храна, здраво живеење…

Во изминативе 30 години се покажува една иста законитост: Партијата е над државата и над народот, сето тоа поддржано од западните стратешки гробари!

Родина Македонија испраќа порака до ДУИ: Запрете малку со албанската иредента и демакедонизација на Македонија, на Македонецот му се потрошија амнестиите!

А бидејќи ВМРО-ДПМНЕ ќе биде во Струмица на прослава, ја користиме приликата и ним да им испратиме честитка: Честито 33 години од постоење, сѐ што можевте продадовте!

Придружете се на телеграм каналот на Родина Македонија Телеграм Родина

Бидете дел од Родина Македонија, дел од новиот #постзападен, #мултиполарен свет!

Пополнете пристапница: https://rodina.org.mk/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bf%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0/