Со длабоко жалење и надеж за пронаоѓање на преживеани патници, изразуваме сочуство до Н.Р Кина и кинескиот народ.

Авион на компанијата “Чајна Истерн Ерлајнс” се урнал во висорамнините во близина на местото Вучоу. Иако станува збор за државна водечка воздухопловна компанија која го завзема петото место во светот по рангирање во браншата, сеуште не се познати причините за несреќата.

Според државната телевизија во авионот патувале 132 лица, но уште е неизвесно колку го загубиле животот. Спасувачките екипи трагаат за евентуално преживеани. Нашите надежи се со нив.

Воедно од името на македонскиот народ и се извинуваме на Н.Р. Кина за бесчуствителноста на “нашата” влада и државни органи.