You are currently viewing ЧЕСТВУВАЊЕ НА 11 ОКТОМВРИ, ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ПРОТИВ ФАШИЗМОТ

По повод 11 Октомври, Денот на народното востание против фашизмот, делегација на Родина Македонија положи цвеќе пред споменикот „Ослободители на Скопје“.

Честит празник Македонци!

Само обедините во антифашистичките, македонски идеали, можеме да излеземе од длабоката национална криза.
Со активизам, саможртва и соборност!

Бидете дел од Родина Македонија, дел од новиот #постзападен, #мултиполарен свет!